Ga naar hoofdinhoud

Springhengst Va-Vite onder elfjarige Lauranne Spits

De bij Zangersheide goedgekeurde Va-Vite (Heartbreaker x Clinton) mag het rustiger aan gaan doen. De vijtienjarige KWPN'er van stal Ceulemans werd de afgelopen jaren in de sport uitgebracht door Jeroen de Winter. Eerder zat Patrik Spits in het zadel en nu heeft de elfjarige Lauranne Spits de teugels overgenomen.

Va-Vite kampte regelmatig met gezondheidsproblemen. “Telkens moesten Jeroen en Va-Vite alles opnieuw opbouwen, maar de operaties hebben toch hun sporen nagelaten. De echte kracht die nodig was om proeven op hoog niveau te springen, die leek er niet altijd meer,” aldus Ceulemans.

Eerste kennismaking

“Jeroen heeft er enkele dagen over nagedacht en vond zelf dat Va-Vite rust had verdiend om op het hogere niveau mee te doen. Lauranne heeft hem zondag gereden en met haar 11 jaar is ze natuurlijk wel nog jong en klein. Maar hun eerste kennismaking zag er heel goed uit.”

Leerpaard

“En Va-Vite als leerpaard? Daar kan elke ruiter alleen maar van dromen, maar eigenlijk elk paard kan daar ook van dromen, om zo de carrière te mogen afsluiten”, besluit Ceulemans over de Heartbreaker-zoon die onder andere internationale successen behaalde in Valkenswaard, Bonheiden, Mechelen en Calgary.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/StalCeulemans

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook