Ga naar hoofdinhoud

Tussenstand KWPN Hengstencompetities bekend

Glock's Toto Jr met Marieke van der Putten op de Hengstencompetitie in Ermelo . Foto: Melanie Brevink
Na de selectiewedstrijden van Ermelo, Roosendaal en Zuidbroek is de tussenstand vandaag bekend gemaakt voor de finales van de Isah en Blom Hengstencompetities. Ferdeaux, Glock’s Toto Jr. en Electron voeren de klassen L, M en Z dressuur aan. Bij het springen gaan Grandorado TN, Florian en Blom’s Ever Blue in de klassen L, M en Z/ZZ aan kop. De finales vinden plaats op de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch.

De sterk bewegende Ferdeaux (Bordeaux x Ferro) won onder Kirsten Brouwer de klasse M in Roosendaal. In Ermelo en Zuidbroek eindigde het duo nipt als tweede achter Marieke van der Putten en de aangewezen Wynton-zoon Four Legends KS (mV. Ferro). De in goede vorm verkerende Firestone (Johnson x Florencio) liep onder Joyce Lenaerts naar de tweede plaats in de tussenstand.

Glock’s Toto Jr. heer en meester

In de klasse Z kwam de gehele competitie slechts één deelnemer aan de start. Annemarie Brouwer reed Electron (Ampère x Fidermark) in Zuidbroek naar hun hoogste score, 72 punten. Meer concurrentie kregen de hengsten in de klasse L, hoewel hier zich ook al een duidelijke koploper heeft afgetekend. Toptalent Glock’s Toto Jr. (Totilas x Desperados) scoorde met Marieke van der Putten hattrick. In Zuidbroek behaalde het duo zelfs de monsterscore van 92 punten. Zijn halfbroer Governor (Totilas x Jazz) liep onder Adelinde Cornelissen naar de tweede plaats in de tussenstand, gevolgd door Ferguson (Floriscount x Lauries Crusador xx) met Kirsten Brouwer.

Blom’s Ever Blue en Edinburgh aan elkaar gewaagd

Ook in de Blom Hengstencompetitie zijn de hengsten sterk aan elkaar gewaagd. Dat komt tot uiting in de gecombineerde klasse Z/ZZ, waar de KWPN-goedgekeurde hengsten Blom’s Ever Blue (Zirocco Blue VDL x Indorado) onder Mitchel Sonneveld en Edinburgh (Vleut x Darco) onder Kristian Houwen allebei meer dan 50 punten verdiend hebben. De overige hengsten volgen op gepaste afstand.

In de klasse M zijn de verschillen minder groot. De winnaar van Ermelo, Isah Cup-kampioen Florian (Zirocco Blue VDL x Cardento) wist onder Albert Zoer in zowel Roosendaal als Zuidbroek opnieuw tot de barrage door te dringen. Zij gaan voorlopig aan de leiding, maar worden op de hielen gezeten door onder meer Floris TN (Quality Time x Vancouver), Fibonacci (Carambole x Pythagoras) en Farfan M (Cantos x Lux).

De meest besproken jaargang is toch wel die van de klasse L in de Blom Hengstencompetitie. In positieve zin welteverstaan, aangezien er heel wat talent is gespot in deze rubriek. Jurylid Nathalie van der Mei noemde Grandorado TN ‘een droom van een paard’. Overal waar hij verscheen kreeg de Eldorado van de Zeshoek-zoon (mV. Carolus II) de hoogste cijfers. Grandorado TN is dan ook favoriet voor de competitiezege in Den Bosch.

Bekijk hier de tussenstand van de dressuur.
Bekijk hier de tussenstand van het springen.
Bekijk hier de startlijsten van de finales in Den Bosch.

Bron: KWPN

Eén reactie op “Tussenstand KWPN Hengstencompetities bekend

  • Douwe Huizinga

    Ik mis Marieke van der Putten bij de tussenstand M dressuur.
    Ze staat ook niet op de startlijst voor Den Bosch.
    Vreemd ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.