Ga naar hoofdinhoud

Tweede plaats voor Van der Vleuten in Doha

Maikel van der Vleuten met VDL Groep Quatro Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Naast de finale van de Longines Global Champions Tour stond er vandaag in Doha ook een vijfsterren rubriek over 1,50m op het programma. Maikel van der Vleuten en VDL Groep Quatro  leken hier de overwinning op te gaan eisen, maar John Whitaker kaapte deze als een van de laatste starters voor hun neus weg. Naast Van der Vleuten eindigde ook Leopold van Asten in de prijzen in deze rubriek.

Whitaker wist toen hij de piste binnenreed met Argento welke tijd hij moest verbeteren en de ervaren Brit liet zijn Arko III-zoon in 37,46 seconden over de eindstreep galopperen. Hiermee verbeterde hij de foutloze tijd van Van der Vleuten en de Quaprice Boimargot-zoon, die afklokten op 37,61 seconden.

Meer dan twintig in de barrage

Alhoewel er in de eerste ronde maar liefst 22 combinaties foutloos bleven waren er toch ook vier, die voortijdig de handdoek in de ring gooiden. Eén van deze vier was de Britse topruiter Scott Brash met  Hello Forever, de For Pleassure-zoon waarmee hij twee weken geleden in Helsinki oppermachtig was in een 1,50m-rubriek.

Daniel Deusser stuurde Happiness van T Paradijs (v. Obourg) in 37,86 seconden rond en mocht zich als derde opstellen voor de prijsuitreiking. Het Duitse duo werd gevolgd door Daniel Bluman met Apardi. De Colombiaan kwam in 38,57 seconden aan de finish met de goedgekeurde KWPN-hengst van Corland en werd vierde. Ludger Beerbaum maakte met Chiara de top 5 compleet. De Duitser stuurde de dochter van Contender, waarmee hij in Chantilly een etappe van de LGCT won, in 38,74 seconden over de streep.

Na de eerste ronde stond Van Asten nog bovenaan met VDL Groep Miss Untouchable, maar in de barrage gooide een balk roet in het eten en zakte hij naar de twaalfde plaats, goed voor het tweede Nederlandse resultaat. De derde Nederlander, die aan de start kwam in deze rubriek, Harrie Smolders, plaatste zich met Emerald N.O.P. ook voor de barrage. Net als Van Asten kreeg Smolders vier strafpunten in de barrage en eindigde uiteindelijk op de veertiende plaats met de goedgekeurde zoon van Diamant de Semilly.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.