Ga naar hoofdinhoud

Valkenswaard United wint eerste etappe GCL

Global Champions League of Mexico City Team Valkenswaard United - Alberto Zorzi on Cornetto K Mexico City,Campo Militar de Marte 6th april 2017 ph.Stefano Grasso/GCL

In Mexico werd zojuist de tweede manche in de Global Champions League gewonnen door Scott Brash en Hello M'Lady. Het Britse duo dat samen met Paris Sellon deel uitmaakt van team Miami Glory zorgde hiermee voor de vierde plaats voor het team in de tussenstand. Het team Valkenswaard United gaat, ondanks de strafpunten van Alberto Zorzi en Bertram Allen vandaag, voorlopig aan de leiding.

Martin Fuchs eindigde op de tweede plaats in het 1,55/1,60m-parcours op tijd met Chaplin (v. Verdi) en leverde daarmee met de KWPN’er een bijdrage aan de voorlopige derde plaats van zijn team Chantilly Pegasus. De Zwitserse ruiter kwam in Mexico samen met Nicola Philippaerts en Chilli Willi (v. Casall) uit voor zijn team en de ruiters kwamen samen uit op twaalf strafpunten na twee manches.

St Tropez Pirates

Het team dat in Mexico op de tweede plaats eindigde, de St Tropez Pirates, werd deze eerste etappe vertegenwoordigd door Simon Delestre met Hermes Ryan (v. Hugo Gesmeray) en Jérome Guery met Grand Cru van de Rozenberg (v. Malito de Reve). Delestre bleef beide manches foutloos en eindigde vandaag op de derde plek, maar de Belgische ruiter kreeg in totaal negen strafpunten in beide manches.

Valkenswaard United

Het team Valkenswaard United gaat voorlopig aan de leiding met acht strafpunten. Zorzi kreeg vandaag vier strafpunten met Cornetto K (v. Cornet Obolensky), net als Allen met Hector van d’Abdijhoeve (v. Cabrio van de Heffinck), maar omdat ze allebei zonder strafpunten bleven in de eerste manche bleef het team op de eerste plek staan.

Maikel van der Vleuten

De vierde plaats in de tweede manche was vandaag voor Maikel van der Vleuten met VDL Groep Arera C. In de eerste manche kreeg Van der Vleuten vier strafpunten met de Indoctro-dochter en opgeteld met de twaalf punten van Leopold van Asten met VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco-Blue)  betekent dat dat het team Madrid in Motion daarmee voorlopig zevende staat.

Klik hier voor de uitslag van de tweede manche
Klik hier voor de tussenstand in de GCL

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook