Ga naar hoofdinhoud

‘Vals Spel’: nieuwe documentaire van Van Trigt op RTV Oost

Op 12 juni zendt RTV Oost de nieuwe documentaire van Annette van Trigt uit. In 'Vals Spel' gaat de televisiemaakster in op het dramatische faillissement van Eurocommerce, de vervolging en veroordeling van Ger Visser en zijn zoon en de ondergang van hun Olympische Springstal.

Paardenliefhebber Ger Visser Sr. stond met zijn bedrijf Eurocommerce jarenlang garant voor wereldwijde sportieve successen. Met als absoluut hoogtepunt het topspringpaard London dat onder Gerco Schröder twee zilveren medailles behaalde op de Olympische Spelen van 2012. Kort daarna valt zijn vastgoedbedrijf met donderend geraas om: fraude. Programmamaakster Annette van Trigt, bekend van de spraakmakende documentaires The Story of Totilas, De slag om London en Gouden Genen maakte hierover de boeiende documentaire Vals Spel, het vervolg op De Slag om London. TV Oost zendt deze uit op dinsdag 12 juni om 20.00 uur.

Alles en iedereen ten onder

De Olympische springstal gaat op dramatische wijze ten onder met als dieptepunt de veiling van de Olympische springpaarden. Topstuk London wordt voor 8,6 miljoen euro verkocht en is daarmee in één klap het duurste springpaard ter wereld. In zijn manipulaties sleept Visser Senior zijn hele gezin mee. En de Nederlandse belastingbetaler? Die draait uiteindelijk op voor het bloedbad van 1,2 miljard euro dat hij aanricht bij de banken.

Veroordeling

Vals Spel toont de ondergang van een onverbeterlijke vastgoedmagnaat. Vijf jaar lang volgde Annette van Trigt de val van de kantorenkoning en de ondergang van zijn stal Eurocommerce. De stal blijkt ten onterechte overgenomen door zijn zoon Visser Jr. Vader en zoon worden veroordeeld tot een celstraf van respectievelijk 3,5 jaar en 1 jaar. Vrouw en dochter worden vrijgesproken. Het OM en de veroordeelden hebben hoger beroep ingediend.

CSI Geesteren

Dinsdag 12 juni start het CSI in Geesteren, dat georganiseerd wordt op Erve Maathuis in Geesteren (Ov.). TV Oost is hierbij en start de week met de documentaire Vals Spel op dinsdag 12 juni om 20.00 en 23.00 uur. Verder wordt er gedurende die week regelmatig verslag gedaan van het concours en op zondag 17 juni zendt TV Oost de Grote Prijs van Twente live uit. Deze live-uitzending begint om 15.00 uur. In Sport op Zondag zie je vanaf 20.20 uur elk uur een uitgebreide samenvatting. Deze uitzending wordt elk uur herhaald.

Bron: Persbericht RTV Oost / Paardenkrant – Horses.nl

Eén reactie op “‘Vals Spel’: nieuwe documentaire van Van Trigt op RTV Oost

  • Marcel Dufour

    Natuurlijk heeft Visser de wet overtreden, daar is geen twijfel over mogelijk.
    Maar al die bankmannetjes & co die ervan wisten en er dik aan verdienden die ontspringen zoals gewoonlijk de dans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.