Ga naar hoofdinhoud

Van der Vleuten onder onstuimige weersomstandigheden naar zege GP De Wolden

Maikel van der Vleuten met Dana Blue in de Gemeente De Wolden Grand Prix. Foto: Jeroen Spoolder

De laatste dag van het twee weken durende concours CSI De Wolden kende nogal wisselvallig weer. In het tweede gedeelte van de gemeente De Wolden Grand Prix sloeg het weer zo erg om dat de organisatie zich genoodzaakt voelde om de wedstrijd voor enige tijd stil te leggen. Maikel van der Vleuten, die voor het eerst in zijn carrière naar CH De Wolden afreisde, kon deze weersomstandigheden niet deren en pakte met Dana Blue (v. Mr. Blue) de overwinning.

Nadat Van der Vleuten zonder fouten met de tweede tijd uit het basisparcours was gekomen, zag hij eerst hoe Dennis van den Brink zijn imponerende hengst El Greco (v. Diarado) als eerste foutloos rondging. Van den Brink reed een tijd van 47,34 seconden. Daarna was Van der Vleuten aan de beurt en hij verbeterde de tijd met ruim ééntiende seconde. En wonder boven wonder bleef deze tijd als snelste staan. De Deen Lars Bak Andersen deed met Quel Filou 13 (v.Quidam’s Rubin) een uiterste poging en kwam tot 47,29 seconden en werd tweede. Het waren de enige drie combinaties die foutloos bleven in de barrage.

De Wolden in plaats van Aken

Maikel van der Vleuten was natuurlijk blij met de winst. “Ik had niet gedacht dat mijn tijd toereikend zou zijn. Ik had namelijk naar de dubbelsprong acht galopsprongen gemaakt, terwijl het in zeven had gekund. Maar het zat mij mee.”
De Brabander was content met zijn negenjarige Dana Blue. “Dit paard voelt heel goed aan en staat nog maar aan het begin van het grote werk”, aldus Van der Vleuten die in Verdi zijn toppaard heeft, maar die enige rust gunde. “Ik had van de bondscoach de uitnodiging om in Aken te rijden met Verdi, maar na Aken komen nog enkele zware concoursen. Daarom heb ik voor CH De Wolden gekozen en deze negenjarige meegenomen.”

Laatste starter

Doron Kuipers was de laatste ruiter die in de barrage Van der Vleuten nog van zijn zege kon afhouden. Met Dickyville (v. Quasimodo Z) was hij goed onderweg, maar kreeg hij onderweg één springfout. Kuipers noteerde wel de super snelle tijd van 45,65 seconden en bleef hiermee de snelste vier-fouter. Hierdoor konden ze de vierde prijs in de Grand Prix in ontvangst nemen. Bert-Jan Zuidema volgde op geruime afstand met Devlin (v. Van Gogh) op de vijfde plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Thaise zege

In de rubriek voorafgaand aan de Grand Prix ging de zege naar de Thaise amazone Sailub Lertratanachai met de Corland-dochter Vrauke W. De studente van de Erasmus Univeristy Rotterdam stuurde merrie naar de snelle tijd van 36,03 seconden. Hiermee liet ze Michiel Brusse met Chanel (v. Van Gogh) op ruim 0,7 seconden afstand. De derde prijs in deze finale van de Bronze Tour werd in ontvangst genomen door Sjaak Sleiderink met de Berlin-dochter Esmee. Deze combinatie noteerde de derde tijd van 37,29 seconden.

Klik hier voor de uitslag.

Nederlandse top drie

Naast de Grand Prix en de finale van de Bronze Tour werd vandaag op het terrein van Jan Broek ook nog de finale één-ster Grand Prix verreden over 1,25 meter. Hier ging de zege met ruim een seconde voorsprong naar Dennis van den Brink met Giancara VDL (v. VDL Sheraton). De ruiter van de BWG-stables, Sjaak Sleiderink, had 37,87 seconden nodig om Ferrero (v. Singapore) foutloos door de barrage te loodsen. Daan van Geel maakte het oranje-trio compleet met Evito (v. Berlin).

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook