Ga naar hoofdinhoud

Droomrondje voor droomcombinatie: Simone Blum en DSP Alice nul

Liveblog
Simone Blum met DSP Alice Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vandaag worden in Tryon de individuele medailles bij het springen verdeeld. Voor het eerst deze Wereldruiterspelen is deze wedstrijd voor iedereen in Nederland (gratis) live te volgen. Op de livestream van de NOS. Chardonnay (v. Clarimo) wandelt er met Max Kühner weer over. Hij moet de enorme sprongen met een tijdfout bekopen, maar 3,97 totaal - dat is een top uitgangspositie. Maar nog beter is de uitgangspositie van Simone Blum. Een foutloos parcours en daarmee blijft ze op 2,47. 

De sprookjescombinatie Simone Blum en DSP Alice zetten een droomrondje neer. Het is maar goed dat de ruiterwissel niet meer bestaat, want de mannen die Blum op de hielen zitten, hadden waarschijnlijk niet in de buurt van mannenhaatster Alice kunnen komen.

Drie Amerikanen en twee Zwitsers in finale

Drie Amerikanen en twee Zwitsers in de finale. Martin Fuchs zit er met Clooney (v. Cornet Obolensky) ook bij. Zij blijven als vierde combinatie foutloos in de finaleproef van Alan Wade.

Foutje voor Clinta

Clinta (v. Clinton) bezorgde met McLain Ward de Verenigde Staten afgelopen vrijdag in het thuisland de gouden medaille met een fantastische barrageronde. Een ronde die niet alleen foutloos moest, maar ook snel. Dat extra rondje is misschien de oorzaak van het flauwe foutje in de eerste ronde van de finale. 10,08 totaal en daarmee wel naar de tweede ronde, net zoals teamgenoten Laura Kraut en Zeremonie en Adrienne Sternlicht en Cristalline.

Guerdat en Bianca doen mee om medailles

De derde foutloze ronde van de dag komt op naam van Steve Guerdat en zijn elastiekballetje Bianca (v. Balou du Rouet). Guerdat staat er weer als het moet en met een totaal van 8 gaat hij straks meedoen om de medailles.

Twee fouten voor Ehning

Marcus Ehning bezorgde Duitsland eergisteren brons, vandaag zit het niet mee. Twee fouten voor Pret a Tour (v. Hiram Chambertin), net zoals in de tweede proef van dit wereldkampioenschap. Totaal: 16,37. Daarmee net onder Laura Klaphake, die naast een balk ook een tijdfout kon bijschrijven.

Nederlanders uit de strijd

Van de Nederlandse dressuurruiters werden op voorhand geen medailles verwacht, maar de Hollandse springruiters gingen goed weg. Toch mocht het niet zo zijn in Tryon. Ook niet in de individuele strijd. Met respectievelijk de 16e en de 14e plaats in de tussenstand voor Houtzager en Smolders, was het al lastig, maar na twee en vier fouten lijken de twee uitgeschakeld. Don VHP Z begon met Harrie Smolders steady, maar na een fout op de sloot was de concentratie weg. Er kwamen nog drie fouten bij en met 16 strafpunten kwam de nummer 1 van de wereld de ring uit.

Totaal Smolders en Don: 24,89

Harrie Smolders met Don VHP Z Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Houtzager en Calimero doen niet meer mee met 2 fouten

16.10 Marc Houtzager maakt met Sterrehofs Calimero (v. Quidam de Revel) een fout op de insprong van de dubbel en daarna rolt er nog een balk naar beneden. De 16e plaats als uitgangspositie was al een lastige maar met 17,57 strafpunten totaal doet het Nederlandse duo niet meer mee.

Totaal Houtzager & Calimero: 17,57

Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Extra rondje deert Zeremonie niet

16.08 Zeremonie (v. Cero) heeft al een extra rondje in de benen (de barrage van de landenwedstrijd), maar ze krijgt het voor elkaar om met Laura Kraut foutloos te blijven.  De Amerikanen uit hun dak en het Amerikaanse duo komt uit op 9,87 strafpunten.  Daarvoor was er één ruiter geweest die de lei schoon heeft gehouden. Carlos Enrique Lopez Lizaroza met zijn KWPN’er Admara (v. Padinus) kwam zonder fouten door de eerste ronde van de finale en komt daarmee op 11,81 strafpunten.

Laura Kraut met Zeremonie Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Passend finaleparcours

De parcoursbouwer Alan Wade, die de hele week al lof krijgt voor zijn parcoursen, heeft een passend finaleparcours gebouwd met onder andere een zware driesprong met beide oxers over water. De lastigste lijn lijkt de wending richting sloot en daarna de keuze tussen 7 zeer kort of 6 lang naar dubbel. Daarna nog een korte 4 naar steil. De laatste lijn is een echte test op kracht met dikke sprongen.

Format

Alle drie verreden onderdelen (op woensdag, donderdag en vrijdag) tellen mee voor de individuele stand. 25 ruiters komen vandaag aan de start in de eerste ronde, de beste twaalf gaan daarna door naar de tweede en allesbeslissende ronde. Aan de leiding gaat Simone Blum met DSP Alice na drie onderdelen met 2,47 strafpunten, gevolgd door de Oostenrijker Max Kühner met Chardonnay. De verschillen zijn klein in de top

Handige links

(live) uitslag
startlijst
Livestream NOS & Livestream FEI

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook