Ga naar hoofdinhoud

Vos wint in Neumünster en blijft Dubbeldam en Schröder voor

De hoofdrubriek gisteravond in Neumünster werd een Oranje feest. Robert Vos liet zien dat hij met zijn routinier Carat nog steeds kan winnen. Als derde ruiter in de 1,50m-FEI rankingproef zette Vos al de winnende tijd neer met de achttienjarige Cardento-zoon. Het werd een Oranje gekleurd podium want Jeroen Dubbeldam werd tweede op  Roelofsen Horse Truc Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano) en de derde plaats was voor Gerco Schröder en Glock's Zaranza (v. Karandasj).

Robert Vos staat bekend als een snelle ruiter. Ook gisteravond wist de ruiter uit Wierden met de achttienjarige Cardento-zoon Carat de kortste lijnen in het parcours te vinden. Vos zette als derde ruiter in de rubriek 53,84 seconden neer en bleef foutloos. Die prestatie werd door niemand benaderd.

Dubbeldam en Schröder

Jeroen Dubbeldam was met de Nagano-dochter Gioia van het Neerenbosch ook rap, maar kwam toch op de meet bijna twee seconden te kort (55,60). Dubbeldam werd hiermee tweede. Aan het einde van de rubriek reed Gerco Schröder een sterke rit op de veertienjarige Karandasj-zoon Glock’s Zaranza. Schröder werd op een halve seconde achter Dubbeldam derde.

Van Heel vierde Oranjeruiter

De top vijf werd volgemaakt door de Duitser Benjamin Wulschner op Bangkok Girl PP (v. Balou du Rouet) en de Zwitser Werner Muff op de KWPN’er Escoffier (v. Lord Z). Arne van Heel was de vierde Nederlander in de prijsuitreiking. Van Heel werd met zijn Navajo 233 (v. Nabab de Reve) dertiende.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook