Ga naar hoofdinhoud

Zanotelli wint openingswedstrijd LGCT Rome met Celena VDL, Van Asten tweede

Marlon Zanotelli met Celena VDL Foto: LGCT / Stefano Grasso

"Wat een een ongelooflijke merrie", reageerde Marlon Zanotelli nadat hij met Celena VDL de openingswedstrijd van de Longines Global Champions Tour etappe in Rome had gewonnen. Als eerste moest de Braziliaan aantreden met de dochter van Mr. Blue en hij sloot zijn race tegen de klok winnend af. Leopold van Asten kon daar als laatste in de barrage niets meer aan veranderen en werd met VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco-Blue) tweede.

Zeven combinaties legden het pittige basisparcours van Uliano Vezzani foutloos af. De Braziliaan Zanotelli moest met de tienjarige Celena VDL het spits af bijten en reed direct foutloos. Ook in de barrage moest hij de tijd neerzetten en met een snelle, uitgekiende ronde kwam Zanotelli in 37,68 seconden foutloos over de finish. Dit werd door niemand meer verbeterd.

‘Ongelooflijke merrie’

Marlon Zanotelli prees de tienjarige merrie van de VDL Stud voor haar inzet: “De merrie was echt ongelooflijk – ik moet mijn hele team bedanken en ook de VDL Stud die mij dit speciale paard te rijden heeft gegeven. Zij is zo slim en voorzichtig! Ze vecht en geeft alles in de ring.” En de ruiter vervolgde: “Het was niet makkelijk om als eerste van start te gaan, maar mijn plan pakte goed uit. Ik had niet verwacht te winnen, maar ik was foutloos en legde de druk bij de anderen.”

Van Asten tweede foutloze

En dat de druk bij de andere ruiters in de barrage lag bleek uit het feit dat de een na de andere fouten maakte. Alleen de slotruiter, Leopold van Asten sprong een solide foutloze ronde met de Chacco-Blue-dochter VDL Groep Miss Untouchable. Hij zette de klok stil op 39,46 seconde en pakte de tweede plaats.

Julien Epaillard werd als snelste vierfouter derde. De Franse ruiter had Usual Suspect d’Auge (v. Jarnac) onder het zadel.

Global Champions League

In eerste ronde van de Global Champions League etappe in Rome moest het leidende team in de ranking, de Hamburg Diamonds met Harrie Smolders en Eric Lamaze, acht strafpunten incasseren. Zowel Smolders met Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) als Lamaze op Chacco Kid (v. Chacco-Blue) kregen een balk. Valkenswaard United staat in deze omloop op kop met twee foutloze rondes van Alberto Zorzi/Fair Light van T Heike en Marcus Ehning/Comme Il Faut.

Vandaag is de tweede ronde in de GCL en de Grand Prix van Rome.

Klik hier voor de uitslagen met video’s.

Bron LGCT

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook