Ga naar hoofdinhoud

Van der Vleuten met VDL Groep Eureka naar vierde plaats in GP

Maikel van der Vleuten, VDL Groep Eureka
Foto De Paardenkrant

Maikel van der Vleuten belandde net naast het podium in de Grote Prijs van Neumünster. Met de negenjarige VDL Groep Eureka (v. Chin Chin) bleef hij ook in de barrage foutloos, maar met een tijd van 37,07 seconden kwam hij net te kort. De rubriek werd gewonnen door Marco Kutscher, die met Cornet's Cristallo (v. Cornet Obolensky) over de finish kwam in 35,30 seconden.

In het barrageparcours zat feitelijk slechts één beslissingen brengende wending. Na een steilsprong een ‘roll back’ naar links en dan stond daar weer een steilsprong opgesteld met een rode plank als hoogste punt.

De Duitser Jan Wernke reed met Queen Mary 10 (v. Contendro 3) als eerste deze wending perfect en moest het toen hebben van het galoppeervermogen van zijn merrie. Dat schoot net iets te kort, waardoor zij uiteindelijk als derde eindigden. De Zwitser Pius Schwizer
wist net onder de tijd van Wernke te duiken. Niet omdat hij zijn paard Powerplay 15 (v. Casall) op die ene plek kort liet wenden, maar omdat hij daarna wel voluit door kon blijven galopperen.

Dat deed ook de laatste starter Marco Kutscher en hij zette zijn paard wel kort voor de steilsprong, daarmee realiseerde hij op de eindstreep de voorsprong van 0,6 seconden op Schwizer.

Van der Vleuten was dik tevreden met zijn vierde plaats. “Dit was voor dit paard de eerste driesterrenwedstrijd op dit niveau”, aldus Van der Vleuten, die had ervaren dat de bodem pal voor de steilsprong met de ronde plank de bodem ook iets glad was.

Na gisteren derde te zijn geworden zette ook Jeroen Dubbeldam met Quality Time TN (v. Quantum) weer een prima resultaat neer. Echter wat de eerdergenoemde ruiters wel lukte, de rode plank laten liggen, lukte Dubbeldam net niet. De Quality Time toucheerde de rode plank heel licht en die viel prompt. Daarna vermeed Dubbeldam de risico’s en stuurde zijn hengst naar de zevende plaats.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Horses/ KNHS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook