Ga naar hoofdinhoud

Training vermindert kans op hoefbevangenheid

Uit onderzoek van de Diergeneeskunde Universiteit van Melbourne is gebleken dat beweging bij paarden helpt om het risico op hoefbevangenheid te verkleinen.

Bij dit onderzoek waren 24 paarden en pony’s betrokken die allemaal hetzelfde dieet kregen. Een deel van deze paarden werd niet getraind. Het andere deel van de groep werd getraind door achter elkaar eerst 5 minuten te stappen, daarna 5 minuten vlot te draven en tot slot weer 5 minuten te stappen. Deze training werd gedurende 12 weken 5 dagen per week uitgevoerd.

Verhoogd risico

Uit het onderzoek bleek dat bij paarden, die alleen het dieet kregen zonder de training, de hormoonproductie in de vetcellen verhoogd was. Dit hormoon verlaagt de productie van insuline, waardoor het risico op hoefbevangenheid toeneemt.

Training

De insuline gevoeligheid verbeterde bij de andere groep paarden door het dieet te combineren met de training. Paarden die insuline gevoeliger waren, produceerden minder insuline om de bloedsuikers op peil te houden. Hierdoor wordt de kans op hoefbevangenheid verkleind.

Bron: Horse and Hound

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Training vermindert kans op hoefbevangenheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook