Ga naar hoofdinhoud

Training vermindert kans op hoefbevangenheid

Uit onderzoek van de Diergeneeskunde Universiteit van Melbourne is gebleken dat beweging bij paarden helpt om het risico op hoefbevangenheid te verkleinen.

Bij dit onderzoek waren 24 paarden en pony’s betrokken die allemaal hetzelfde dieet kregen. Een deel van deze paarden werd niet getraind. Het andere deel van de groep werd getraind door achter elkaar eerst 5 minuten te stappen, daarna 5 minuten vlot te draven en tot slot weer 5 minuten te stappen. Deze training werd gedurende 12 weken 5 dagen per week uitgevoerd.

Verhoogd risico

Uit het onderzoek bleek dat bij paarden, die alleen het dieet kregen zonder de training, de hormoonproductie in de vetcellen verhoogd was. Dit hormoon verlaagt de productie van insuline, waardoor het risico op hoefbevangenheid toeneemt.

Training

De insuline gevoeligheid verbeterde bij de andere groep paarden door het dieet te combineren met de training. Paarden die insuline gevoeliger waren, produceerden minder insuline om de bloedsuikers op peil te houden. Hierdoor wordt de kans op hoefbevangenheid verkleind.

Bron: Horse and Hound

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Training vermindert kans op hoefbevangenheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook