Ga naar hoofdinhoud

Video: Prins Harry valt van zijn polopaard

De Britse prins Harry viel van zijn polopaard tijdens een wedstrijd voor een goed doel in Barbados. De prins was kwaad na zijn val. Hij wedde met een donateur dat hij de hele wedstrijd in het zadel zou blijven zitten. De donateur betaalde in dat geval 48.000 dollar (ruim € 34.500) uit. De donateur gaf het bedrag evengoed, omdat het paard van de prins uitgleed en het daarom onmogelijk was te blijven zitten.

De wedstrijd was georganiseerd door prins Harry en Prins Seeiso uit Lesotho om geld in te zamelen voor de liefdadigheidsorganisatie Sentebale. Sentebale is een stichting die het leven van arme kinderen in Lesotho wil verbeteren. Het evenement heeft een bedrag opgeleverd van 800.000 dollar (€ 575.000) .

Voor de wedstrijd hield prins Harry een toespraak. Hierbij stond hij ook stil bij de slachtoffers van de aardbeving van Haïti. “Of het nou gaat om de aardbeving in Haïti of de droogte en verwoestende ziekte HIV/Aids in Lesotho, kinderen zijn de kwetsbaarste en weerloze slachtoffers. Wij staan machteloos als een natuurramp plaatsvindt, maar het brengt de zuiverste reacties van mensen naar boven: liefde, liefdadigheid en na enige tijd ook het gevoel van hoop”, aldus de prins.

Bekijk hier de video van de val van prins Harry

Bron: Horsetalk.co.nz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.