Ga naar hoofdinhoud

Spectaculaire zege voor Delestre

Simon Delestre met Chesall Zimequest. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Fransman Simon Delestre stuurde zojuist op spectaculaire wijze zijn Chesall (v. Casall) naar de overwinning in het Zwitserse Basel. Het leek erop dat de Zwitser Niklaus Rutschi met Windsor XV (v. Karandasj) een thuisoverwinning in de wacht zou slepen, maar hij moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plek. 

In die tien starts tellende barrage was het Niklaus Rutschi die de spits afbeet met een foutloze rit in de tijd van 34.16 seconden. Lange tijd leek niemand te kunnen tippen aan deze met veel risico gereden rit, totdat de in bloedvorm verkerende Simon Delestre de baan betradt. De Fransman stuurde de handige Chesall op een formidabele wijze naar de niet te kloppen tijd van 33.41 seconden. Luciana Diniz maakte het als laatste starter nog spannend door Darco-nakomeling Winningmood vlug rond te sturen, haar tijd bleef steken op 34.17 seconden, wat haar de derde plek opleverde.

Daniel Deuser reed Clinton-nakomeling Clintop 2 naar de vierde plek, gevolgd door de Finse Anna-Julia Kontio met de zwarte hengst Pacific des Essarts (v. Diamant de Semilly). De Franse amazone Penelope Leprevost kwam met de grote galoppade van Vagabond de la Pomme rond in een tijd van 35.17 seconden, goed voor de zesde plek. Marcus Ehning stuurde de met veel macht springende Cornado NRW naar de zevende plek.

Gerco Schröder noteerde met Glock’s Cognac Champblanc acht strafpunten in het basisparcours en Dubbeldam moest met Zenith SFN vroegtijdig opgeven.

Belgische overwinning in de 1.50 rubriek
De Belg Pieter Devos zette eerder vanavond de vijfsterren 1.50 rubriek op zijn naam in Basel met de vermogende Espoir (v. Surcouf de Revel). De Italiaan Emanuele Gaudiana scoorde met de bruine merrie Cocoshynsky (v. Cornet Obolensky) de volledige 70 punten in de accumulator direct op tijd. Met de snelle rit in een tijd van 49.36 seconden bleef hij de Belg Gregory Wathelet met Baloubet du Rouet-zoon Balouzino voor.

De Egyptenaar Karim Elzoghby reed de gretige merrie Colour Girl (v. Cormint) naar de vierde plek gevolgd door de Belg Jérome Guery met Grand Cru van de Rozenberg (v. Malito de Reves).

Klik hier voor de uitslagen van de 1.55.
Klik hier voor de uitslagen van de 1.50.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.