Ga naar hoofdinhoud

Marieke van der Putten behaalt ook met Federleicht startbewijs voor GP

Marieke van der Putten en Glock's Federleicht Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Marieke van der Putten beleeft een meer dan prima weekend. Gisteren liet ze haar behendigheid voor het opleiden van jonge paarden al zien op de hengstenkeuring in Den Bosch, vandaag won ze de gecombineerde Midden- en Zware Tourrubriek in Hulten. Met Glock's Federleicht (v. Fürst Piccolo) debuteerde ze in de Intermédiaire II en behaalde ze een score van maar liefst 73,16%.

Vederlichtvoetig en met een vriendelijk beeld ging de bruine merrie overtuigend door de baan. Niet alleen de controle die bewaard blijft tijdens de zwaarste oefeningen valt op, ook de sterk opwaartse beweging van het paard. Ze behaalde onder Van der Putten ruimschoots haar startbewijs voor de Grand Prix. De frêle amazone bevestigde hiermee nog maar eens veel meer te kunnen dan jonge paarden opleiden. Gisteren voerde ze met de uitzonderlijk getalenteerde Glock’s Toto Jr. (v. Totilas) nog de finale van de hengstencompetitie in de laagste klasse aan, ook in de zwaarste dressuurklasses laat Van der Putten zien haar mannetje te staan. De afgelopen maanden behaalde al ze al prachtige scores van zelfs 75% in de zwaarste klasse met een ander paard, Zingaro Apple (v. Painted Black). De amazone heeft er nu dus nog een paard bij op dat niveau. Met Federleicht nam Van der Putten vandaag ruim afstand van Ashley van Megen met San Diego (v. Sandro Classic). Met 67,70% voor haar Grand Prix-proef mocht zij als tweede opstellen.

In de Prix St. Georges ging de zege naar Ron Smeets. Met Zoef Zoef (v. Mermus R) kwam hij tot een score 65,07%. Er was een totaal van 64,21% voor Zaniro (v. De Niro) onder Tess Mertens, die daarmee tweede werd. Maarten Woudstra volgde op plaats drie met Zita Sollenburg (v. Lord Sinclair): 63,75%.

Melissa Stikkelorum won de Intermédiaire I. Painted Black-nazaat Baruch verzamelde 64,65% in deze proef.

In het ZZ-Zwaar werd overwegend matig gepresteerd. Karen Nijvelt was in proef 35 de beste. Zij en Caramba (v. Hemmingway) kwamen tot 63,86%. In proef 36 ging de overwinning naar Danique Janssen en Coert (v. Westpoint). Zij behaalden hier 62,71%.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Marieke van der Putten behaalt ook met Federleicht startbewijs voor GP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook