Ga naar hoofdinhoud

Brit troeft Nederlanders af in GP Wierden

Mark Bunting moest het gisteravond in de barrage van de Grote Prijs van Wierden opnemen tegen negen andere combinaties, waaronder zeven Nederlandse deelnemers.
Met Eurohill's Alcatraz was de Brit allen te snel af en mocht hij de eerste prijs, goed voor 6.000 euro, mee naar huis nemen.

Eurohill’s Alcatraz bewees in een bloedstollende rit over de juiste genen te bezitten. De Heartbreaker-nazaat heeft als moeder de merrie Eurohill’s Naline, onder andere de moeder van Simon (Beezie Madden) en Vigaro (Sarah Tredennick) die beiden op het hoogste niveau worden uitgebracht. Bunting kwam foutloos in een tijd van 39,13 seconden over de streep.

Plaats twee tot en met vijf waren wel voor onze landgenoten.  Siebe Kramer had met Zsa Zsa 0,21 sec. meer tijd nodig en werd fraai tweede. Gert-Jan Bruggink had wat graag de Grote Prijs op zijn naam geschreven. Bruggink deed op de voor hem bekende wijze een poging om de snelste tijd neer te zetten. In het zadel van Cash Junior kwam hij tot een tijd van 39,40 seconden, goed voor de derde stek. Chantal Regter met Bengel SFN en Sander Geerink met Robinson bleven reden eveneens een foutloos barrageparcours. Ze werden vierde en vijfde.

Eerder op de dag werd de finale van de Internationale Small Tour verreden en kwamen er 33 combinaties aan de start. Vijf van deze combinaties bleven foutloos en mochten door naar de barrage in het 1.35 m-parcours. Na de tweede omloop bleken er drie Nederlanders foutloos te zijn: Willem Greve schreef met Girlpower 111 de titel op zijn naam. Met de 8-jarige merrie van Stal Harrie Theeuwes zette hij in de barrage een tijd neer van 36,66 seconden. Greve bleef hiermee voor Vicky Helthuis uit Weerselo, die er met de Hannoveraan Lotus 0,8 seconden langer over deed. Pim Mulder uit Zwolle werd met de 11-jarge Wyrike B knap derde in het parcours in een tijd van 38,24 seconden.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Grote Prijs.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Small Tour finale.

Bron: Horses

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook