Ga naar hoofdinhoud

Chippendale weer terug bij Van Olst

Anne van Olst met Chippendale - Foto: Van Olst Horses
Na langdurig juridisch getouwtrek staat de KWPN-hengst Chippendale (v. Lord Leatherdale) weer bij Gertjan van Olst op stal. De Bahreinse prinses Noora Al-Khalifa had beslag gelegd op de dressuurhengst en hem in bewaring laten nemen in 2015. Afgelopen vrijdag bepaalde de voorzieningenrechter dat het beslag en de bewaring van de hengst onmiddelijk moest worden opgeheven. 

In 2014 kocht het nichtje van de Bahreinse koning, naast onroerend goed in Nederland en een aantal andere dressuurpaarden, de helft van Chippendale voor 1,5 miljoen euro. De afspraak was dat Anne van Olst de hengst zou uitbrengen tot en met de Olympische Spelen van Rio in 2016.

Gewijzigde plannen

Door gewijzigde plannen van Al-Khalifa, die weer terug naar Groot-Brittanië verhuisde, wilde zij afstand doen van het in Nederland aangekochte onroerend goed en de hengst Chippendale. Ze liet beslag leggen op de hengst omdat ze vond dat Anne van Olst te weinig aandacht besteedde aan de opleiding van de hengst en dat zij voor de 1,5 miljoen euro de volledige marktwaarde van de hengst had betaald (en vond dat ze daarmee volledig eigenaar was).

Van Olst volledig in gelijk

Mr. Stephan Wensing claimde, namens zijn cliënte Al-Khalifa, dat zij terecht beslag had gelegd op Chippendale en dat Chippendale terecht in bewaring was genomen.De Voorzieningenrechter oordeelde in zijn kort geding vonnis van 1 september jl. anders en stelde Van Olst volledig in het gelijk, met als gevolg dat het beslag en de bewaring van de hengst Chippendale onmiddellijk zijn opgeheven en dat Al-Khalifa de hengst binnen 5 dagen bij Van Olst Horses moest terugbrengen op straffe van een dwangsom van maar liefst 30.000 euro per dag. Zover is het niet gekomen. De goedgekeurde KWPN-hengst staat weer op stal bij Van Olst.

Van Olst wint alle rechtszaken

Afgelopen maanden zijn er in alle  rechtszaken die Al-Khalifa de laatste 2,5 jaar tegen Van Olst c.s. had aangespannen vonnissen gewezen. Van Olst c.s.  is in alle zaken volledig in het gelijk gesteld. Gekoppeld aan deze vonnissen zijn inmiddels ook alle beslagen opgeheven.

Schadevergoeding

Voor Van Olst c.s. is de tijd gekomen om samen met zijn advocaat mr. Wibe Reddingius een verdere inventarisatie te maken van de aangerichte schade veroorzaakt door o.a. de onrechtmatige beslagleggingen. In totaal werden 12 onrechtmatige beslagen gelegd en werden er meer dan 10 rechtszaken aangespannen die door Van Olst allemaal zijn gewonnen.

Lees hier alles over Van Olst vs Al-Khalifa

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/VanOlstHorses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook