Ga naar hoofdinhoud

Cocksdorp Texel schittert tijdens LT-debuut

Lotje Schoots met Cocksdorp Texel archief

Zowel het weer als de resultaten waren zonnig te noemen in Noord-Holland vandaag. In Heiloo maakte Cocksdorp Texel (v. Lingh) zijn Lichte Tourdebuut onder Lotje Schoots. De amazone werd met dit paard anderhalf jaar geleden KNHS Indoorkampioen in het Z2 en startte sindsdien verdienstelijk in het ZZ-Licht en ZZ-Zwaar. Samen begonnen ze ook minstens zo succesvol aan het volgende niveau. De combinatie won de rubriek met net geen 68%. Derk Schekkerman pakte de tweede prijs met 65,72%. Daarvoor zadelde de in Heiloo wonende ruiter het paard Brittsion (v. Sir Donnerhall).

De Intermédiaire I werd gewonnen door Elisabeth Posmus met Captain Cooks Aav (v. Johnson). Hun score bedroeg 66,38%. Manon van Hylckama Vlieg, op voorhand toch de favoriet voor deze rubriek, eindigde als tweede met 64,93%. Ze zadelde haar altijd werklustige schimmel Kingsley Archibald (v. Krack C). Beide combinaties zullen hun opwachting maken op het KNHS Kampioenschap in de Lichte Tour in Ermelo volgende week.

ZZ-Zwaar

In de grote rubriek ZZ-Zwaar werd de eerste proef gewonnen Pascale de Miranda, die mooie cijfers ontving voor haar fijn inwerkende houding en zit en de expressieve draf en galop van haar paard Bugatti (v. Sandro Hit). De score bedroeg exact 66%. Met Daniquette (v. Sandreo) nestelde Paulette Kral zich op de tweede plek. De jury beoordeelde haar proef met 65,43%. Maria Henneman, die haar oefeningen keurig afwerkte, reed Ziezo (v. Redford) naar de derde prijs met 64,43%.

De tweede proef in deze klasse werd gewonnen door Shelby Spierenburg met Champ (v. Oscar). Het puntentotaal bedroeg 62,71%, waarmee ze Stephanie Kok en Casmir P (v. Casantos) precies een procent voorbleef. Kral, in de eerste proef nog tweede, moest nu genoegen nemen met de derde plaats en 61,14%.

Jeugd

Vier Junioren en Young Riders namen het tegen elkaar op in een rubriek. Aan het niveau moet nog gewerkt worden: de winnares kwam niet hoger uit dan 63,31%. De zege kwam op naam van Fenna Roefs, die met routinier Brown Boy (v. Sandreo) debuteerde bij de Junioren.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook