Ga naar hoofdinhoud

Commanchi in Holstein erkend

Van de vijftien voorgestelde hengsten accepteerde het Holsteiner Verband afgelopen dinsdag vier hengsten voor de dekdienst. Daaronder Commanchi (v. Cassini I) die in het verleden onder Sacha Dito en tegenwoordig met Jörg Naeve op het hoogste niveau springt.

De bont getekende zoon van Cassini I liep afgelopen jaar onder Naeve voor Duitsland verschillende Grote Prijzen en Landenwedstrijden. Eigenaar Joan Kuijpers vertelt: “We zijn sperma van de hengst aan het invriezen en vanwege de navraag dat zowel in Nederland als in Holstein verkrijgbaar zijn. De hengst blijft onder Naeve in de sport actief.”

Slechts één jonge hengst kreeg kansen in de fokkerij, de in 2009 geboren Cubiki (v. Cassini I) van de gebroeders Völz. Van de elf hengsten die net drie geworden zijn, kreeg geen enkele groen licht.

Wel toegelaten werd de 1.40m springende Caretto. Een zoon van Caretino uit Farett (v.Landlord), eveneens moeder van de KWPN-goedgekeurde hengst Casco.
Hun missie dressuurpaarden voort te brengen willen de Holsteiners versterken door de goedkeuring van Corifeo (v. Contendro I). Deze bruine loopt op ZZ-Zwaar niveau in de dressuursport, maar kent meer famillieleden die over het hout succesvol zijn. De goedgekeurde en internationaal springende hengst Captain Fire (v.Contendro I) komt uit een halfzus van de hengst.

 

Bron: Horses / De Paardenkrant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook