Ga naar hoofdinhoud

El Capone en Ampère leveren finalisten voor VSN-trofee

Jinijke (Ampere x Scandic) Foto: Jacquelien van Tartwijk
Gisteren tijdens de eerste selectie wedstrijd voor de VSN-trofee (op 27 december in Kootwijkerbroek) werden vier springpaarden en zeven dressuurpaarden direct doorverwezen naar de finale. Ampère en El Capone kregen allebei twee nakomelingen door verwezen. De hoogste punten van deze voorselectie bij de dressuurpaarden werd behaald door Jaguar-Utopia (v. Lord Leatherdale). Eén van de andere finalisten is de NMK-merrie en kampioene van Overijssel Jinijke (v. Ampere). 

Deze merrie is in eigendom van Jan Greve en helemaal volgens het ‘Watermolen-principe’ gefokt, want Jinijke komt uit een Scandic x Riverdance moeder. De merrie werd in deze selectiewedstrijd voorgesteld door Lisanne der Nederlanden. De pas 1,5 maand zadelmakke merrie liep naar een score van 40 punten.

Andere troef

Der Nederlanden had nog een troef van Jan Greve onder het zadel gisteren in Kootwijkerbroek Dit is de Rock Forever I-zoon Jersey Shore uit de Oldenburger stamm 121 waar onder andere internationale paarden als Bodleian (v. Belissimo M) en Win du Vieux Logis (v. Light and Easy) uit voortkomen. Jersey behaalde 37,5 punten.

El Capone-nazaten

Marlou de Ruyter, de stalamazone van de Dalhoeve, was zeer succesvol met twee El Capone-nazaten. Zowel Junanda (mv. Olivi) als de derde bezichtigingshengst Jackpot (mv. Revenge) mogen hun kwaliteiten tonen in de finale op 27 december. Junanda won vorige week ook al de Equisport Cup. Junanda is een halfzus van het Lichte Tour-paard Armageddon (v. Contango) van de Belgisch amazone Nastassja Roussel.

Finalisten

Met 42 punten was Jaguar-Utopia de winnaar van de voorselectie. Deze Lord Leatherdale-merrie werd voorgesteld door haar mede-eigenaar Bart Veeze. Veeze heeft de voorlopig keur merrie in mede-eigendom met de familie Gils. Deze Jaguar-Utopia is de halfzus van Eos-Utopia en Fortunato die beiden ook successen boekten onder Veeze. Naast de bovengenoemde driejarigen hebben ook Wolkentraum J’ampere RS2 (v. Ampère) en Jagger (v. Ferdinand) een plaatsje in de finale bemachtigd. Deze Jagger is de halfbroer van Corvette, het paard waar Diana van de Bovenkamp vorig jaar deel mee uitmaakte van het zilveren EK-team bij de Junioren. Deze Jagger komt uit de welbekende Bottie-stam.

Springpaarden

Onder Dirja Veneberg liep Jazzy Reuvekamps (v. Diamant de Semilly) naar 51 punten. De Diamant de Semilly-nazaat kreeg onder andere een negen voor de techniek. Ook Just Special VK (v. Falaise de Muze), Jaguar LJ (v. Starpower) en Nadok (v. Eurocommerce Napels) werden direct doorverwezen naar de finale.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook