Ga naar hoofdinhoud

Farrington wint, Schröder twaalfde

Kent Farrington met Uceko

De prestigieuze Spruce Meadows Masters zijn in volle gang en gisteren wist de Amerikaan Kent Farrington de Akita Drilling Cup over 1,50m al op naam te schrijven. Waar geld is, is Farrington succesvol, dus dat belooft wat voor de komende dagen in Calgary.


Met de elfjarige Luidam-dochter Blue Angel, die in alles aan een volbloed doet denken maar bovenal fantastisch springt, ging Farrington glansrijk naar de overwinning. Hij verwees hiermee de kersverse nummer één van de wereld en zilveren medaillist van de Europese kampioenschappen Ben Maher naar de tweede stek. Farrington ging in 36,13 seconden naar het eerste prijzengeld van 16500 dollar. Maher had met Jane Clark’s Urico (v. Zandor Z) net iets langer nodig dan Farrington en ging in 36,29 seconden naar de tweede plek. De succesvolle Ier Conor Swail reed Martha Louise (v. Maloubet de Pleville) naar de derde plek.

In de barrage kregen Gerco Schröder en Seoul (v. Thunder van de Zuuthoeve) vier strafpunten, maar ze bleven wel in de prijzen. In een barragetijd van 39,73 seconden werd de Nederlandse combinatie twaalfde. Met London deed Schröder het overduidelijk rustig aan. Hij kreeg twee tijdfouten in het basisparcours. Doron Kuipers en Zinius kregen jammerlijk vier strafpunten, maar zullen zich hoogstwaarschijnlijk ook gaan focussen op de zwaardere rubrieken.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook