Gebruik van een bodybandage bij het paard per 1 april 2017 toegestaan

Per 1 april 2017 wordt het nieuwe springreglement doorgevoerd. Eén van deze wijzigingen is dat het gebruik van een bodybandage bij het paard is toegestaan, mits deze is gecontroleerd door de toezichthouder op het voorterrein. Ook mogen ruiters bij outdoorwedstrijden voortaan zelf kiezen of ze wel of niet willen rijden in een zomertenue.

Een andere belangrijke wijziging voor wedstrijdorganisatoren is dat het inschrijf- en prijzengeld wordt vrijgegeven. Daarnaast zijn enkele wijzigingen overgenomen die ook door de FEI zijn ingesteld. Zo mag bij het losrijden geen grondlijn meer achter de hindernis liggen, moeten springrubrieken in alle gevallen opgesplitst worden bij meer dan 100 deelnemers en zijn de eisen waaraan achterbeenbeschermers bij deelname aan jonge paardenrubrieken moeten voldoen herschreven.

Kleding en harnachement

Buiten de wijziging betreffende het gebruik van de zomertenue om is op het gebied van harnachement ook het een en ander veranderd. Zo is een ruiter bij het gebruik van een pelhambit verplicht om de kinketting te omkleden met rubber of leer. Ook zijn de afbeeldingen van de toegestane bitten, hoofdstellen, neusriemen en sporen uit het springreglement gehaald en zijn deze vanaf nu opgenomen in één document dat geldt voor zowel dressuur, springen als eventing.

Handicap tijdens finales

Tijdens finales kunnen alle klassen met elkaar in handicap gereden worden (dat was voorheen twee klassen), mits er wordt gereden over hetzelfde parcours. Ook de beperking over het aantal te starten deelnemers in een finale is geschrapt.

Stijlbeoordeling klasse B

Bij de stijlbeoordeling in de klasse B is het onderdeel Algemene verzorging (de totale verzorging van deelnemer, paard/pony en harnachement) vervangen door Algemene indruk. In dit onderdeel wordt meegenomen: ‘happy athlete, kleding, harnachement en verzorging paard’. Rijstijljuryleden bij het springen worden in 2017 bijgeschoold, onder andere op dit onderdeel.

Klik hier voor het wedstrijdreglement springen 2017.
Klik hier voor de wijzigingen van het wedstrijdreglement.
Klik hier voor het document met alle informatie over toegestane harnachement.

Bron: KNHS

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Gebruik van een bodybandage bij het paard per 1 april 2017 toegestaan
 1. 1

  Beste horses ,
  Onder de regelement wijzigen 2e link heb ik gekeken naar het regelement betreffende de jonge paarden dit is ongeloofelijk dom gemaakt door de KNHS !
  Zoals het nu is gemaakt schept men nog meer onduidelijkheid met dit regelement en geeft de mogelijkheid om strijklappen te gebruiiken die buiten de toegstane FEI regelementen vallen te gebruiken en ook verkeerd geimpreteerd kunnen worden wat is zacht ?
  Tevens staat er geen maten bij waar aan producten moeten voldoen wat voorheen wel zo was !
  Tevens geeft dit de mogelijkheid om totaal nieuwe producten te gebruiken die totaal buiten de regelementen vallen van de FEI en alleen in NL gebruikt mogen worden voor jonge paarden rubrieken bij de KNHS .
  Echt dom van KNHS !
  Indien u meer info wenst kunt altijd contact opnemen
  Met vriendelijke groet JS-Horsetack