Ga naar hoofdinhoud

Taloubet Z neemt afscheid op grandioze wijze in Leipzig en wint

Longines FEI World Cup™ Leipzig 2018 winnaars Christian Ahlmann en Taloubet Z Foto FEI/Daniel Kaiser
Vandaag won de Duitse springruiter Christian Ahlmann met de achttienjarige Taloubet Z de wereldbekerwedstrijd in Leipzig Duitsland. Taloubet Z had vandaag zijn aangekondigde afscheid van de topsport in deze wereldbekerwedstrijd. Een afscheid uit duizenden.

Het afscheid voor deze topvererver kon niet mooier zijn. De hengst schreef zijn laatste wereldbekerwedstrijd op zijn naam na een imposante loopbaan. Een fantastische prestatie voor Taloubet Z, maar overigens niet unieke prestatie. Casall ASK wist op zijn aangekondigde afscheid in Hamburg zijn allerlaatste Grote Prijs te winnen.

Bekijk hier meer foto’s en video’s van het afscheid

Harrie Smolders

Vijftien van de negenendertig combinaties reden een foutloos basisparcours en mochten terugkomen voor de barrage. In totaal waren er zeven barrage kandidaten die de teller in de barrage ook op nul wisten te houden. 43,19 seconden was de eindtijd van Taloubet Z in een verder foutloze barrage. Slechts één één tiende van een seconde langzamer kwam de klok tot stilstand voor Harrie Smolders met zijn veertienjarige Zinius, toen hij foutloos de finish wist te passeren.De tweede plaats was voor Carlos Lopez met Admara 2. Hij stuurde zijn dertienjarige ruin naar de finish in een tijd van 43,39 seconden.

Basisparcours

Verder kreeg Maikel van der Vleuten met zijn tienjarige merrie Idi Utopia het basis parcours een balk en eindigde daarmee op de drieëntwintigste plaats. Marc Houzager reed met de elfjarige  Sterrehof’s Calimero negen strafpunten bij elkaar en eindigde daarmee op de tweeëndertigste plaats.

Tussenstand

Harrie Smolders staat met veertig punten in het tussenklassement er gunstig voor om de finale van de wereldbeker in Parijs te mogen rijden in april.

Uitslag FEI Longines Wereldbekerwedstijd Leipzig, 1.60m
1. Christian Ahlmann (Dui), Taloubet Z (v.Galoubet A), 0 – 0, 43.19 sec
2. Carlos Lopez (Col), Admara 2 (v.Padinus), 0 – 0, 43.39 sec
3. Harrie Smolders (Lage Mierde), Zinius (v.Nabab de Reve), 0 – 0, 44.28 sec
23. Maikel van der Vleuten (Someren), Idi Utopia (v.Quasimodo Z), 4
32. Marc Houtzager (Rouveen), Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel), 9

Klik hier voor de volledige uitslag

Tussenstand FEI Wereldbeker, West-Europese League, na 10 van de 13 wedstrijden
1. Kevin Staut (Fra), 65 pnt
2. Henrik von Eckermann (Zwe), 57 pnt
3. Edwina Tops-Alexander (Aus), 50 pnt
9. Harrie Smolders (Lage Mierde), 40 pnt
17. Maikel van der Vleuten (Someren), 32 pnt

Klik hier voor de tussenstand

 

Lees ook op Horses.nl: In beeld: Het magische afscheid van Casall ASK

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “Taloubet Z neemt afscheid op grandioze wijze in Leipzig en wint

  • Harrie Theeuwes

    U schrijft dat deze prestatie niet uniek is maar ik vindt persoonlijk toch dat deze prestatie ondanks het feit dat Cassal en Rolf ook hun laatste Global grand prix op hun naam schreven, toch echt wel als UNIEK mag omschreven worden!!! Het is zowiezo de eerste keer bij mijn weten dat een paard bij het aangekondigde afscheid een wereldbeker wint dus dat is dan toch een UNIEKE prestatie! Het is de familie Melchior (Christiaan en team Zangersheide) ook van harte gegund want wat heeft die familie toch al ongelooflijk veel voor de paardensport en fokkerij gedaan!!! Dus wat mij betreft, van harte gefeliciteerd met deze UNIEKE Prestatie!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.