Ga naar hoofdinhoud

KNHS-centrum na inbraak weer bereikbaar

Breaking Update III
Het KNHS-centrum is weer bereikbaar. Bij een inbraak, afgelopen nacht, was de glasvezelkabel kapot gemaakt. Hierdoor was ook het NRPS-kantoor moeilijk bereikbaar. Bouwbedrijf Volker Stevin werkte vanmorgen koortsachtig aan het herstel van alle verbindingen.

De reparatie kreeg hoogste prioriteit, omdat vanuit de KNHS geen contact mogelijk was met het olympische team in Rio. De KNHS was vanmorgen enkele uren telefonisch en via email niet bereikbaar. KNHS.nl en MijnKNHS waren nog wel te raadplegen.

Het NRPS meldde op haar website als eerste hinder te ondervinden van de schade toegebracht aan het KNHS-centrum. Het stamboek maakt gebruik van diezelfde glasvezelkabel en had daardoor ook geen internetverbinding. Het stamboek was en is wel telefonisch bereikbaar.

Onklaar

Tussen 2.30 en 3.00 vannacht hadden inbrekers de kabels van het KNHS-gebouw onklaar gemaakt. Vanmorgen vroeg vond technisch sporenonderzoek plaats.

KNHS-directeur John Bierling: “Er is niets weggehaald. Wat ook wel logisch is, want op het KNHS-centrum ligt niets van waarde.”

NRPS-voorzitter Ronald Funke Küpper meldde vanmorgen vroeg: “Het is uitgestorven op het centrum.  De KNHS-medewerkers hebben het terrein al verlaten. De laatste NRPS-medewerker gaat ook zo naar huis.”

Analoog

Het KWPN gaf te kennen geen hinder te hebben ondervonden van de inbraak. Het stamboek was en is gewoon bereikbaar.

Ook het AVS houdt kantoor op het nationaal hippisch centrum. Maar omdat het AVS nog gebruikt maakt van een analoge internetverbinding had ook dit stamboek geen last van de schade van de inbraak.

De beveiliging van het terrein is opgeschroefd.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/ NRPS.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “KNHS-centrum na inbraak weer bereikbaar

  • Mirjam Hommes

    Zeg beste dames en heren journalisten, heeft iemand eigenlijk uitgezocht WAAROM er ingebroken is? En waarom de glasvezelkabel het enige doelwit was? Sabotage? Vandalisme? Jaloerse collega-stamboeken? Rivaliserende olympische teams? Ik word hier alleen maar nieuwsgierig van 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook