Ga naar hoofdinhoud

Juiste flow voor Febe van Zwambagt

Febe van Zwambagt met FS Las Vegas. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Febe van Zwambagt en FS Las Vegas (v. Lord Loxley) zitten helemaal in de juiste flow. Vandaag wonnen zij de Junioren landenproef in Breukelen. Na een succesvol verlopen  eerste observatiewedstrijd vorige week lieten zij weer een totaal van ruim 72% optekenen.

De pupil van Emmelie Scholtens vertelt: “gisteren hebben we in de les nog extra aandacht aan de galop besteed. Die probeer ik nog meer achterop te houden, nog meer doorgesprongen. Dat lukte vandaag in de proef ook goed. Nu had ik ook in de galoptour achten. In de draf krijgen we meestal ook achten, vandaag zelfs een negen voor de voltes. De proef verliep fijn. Door de regen lagen er wat kleine plasjes in de baan, maar dat mag geen excuus zijn voor een slechte proef. ‘Lassie’ keek er wel even naar, maar vanaf het binnenkomen lette hij goed op mij.”

Vorige week waren Van Zwambagt en FS Las Vegas in beide proeven beste Nederlander, met scores van 72,61% en 72,28%. Vandaag kwam daar dus nog zo’n score bij, waarmee ze bevestigen de juiste vorm te pakken te hebben. Toch reed de combinatie vandaag een keertje extra de ring binnen: “vorig jaar reden we ook goede scores, maar waren we niet constant genoeg. Ik kon dat ritme toen niet goed vasthouden en juist tijdens de belangrijke wedstrijden waren we niet goed genoeg. Dat wil ik dit jaar proberen te voorkomen, onder meer door genoeg wedstrijden te rijden. Of dat zou lukken, vond ik vorige week wel spannend eerlijk gezegd. Maar we hebben nu een goede start gemaakt en dat geeft vertrouwen. Komend weekend rij ik nog een wedstrijd voor de MDH-Cup in Almelo. Daarna gaan we naar Saumur voor een internationale wedstrijd en begin juni is onze tweede observatiewedstrijd.” Hoewel de amazone haar vosruin inmiddels ook succesvol heeft uitgebracht in het ZZ-Zwaar, staat die carrière voorlopig op pauze. “We leggen nu de focus op de Junioren en zo hoop ik me te selecteren voor het EK in Spanje. Op naar Valencia!”

Tweede in de Juniorenproef werd Myrthe Wedda met Diamond Gezer. Zij scoorde 67,03%. Imke Been reed haar zestienjarige merrie Toto-Divette (v. Métall) naar een totaal van 66,04%, waarmee ze de derde prijs opeiste. De pas zevenjarige merrie Esperanza (v. Desperados) maakte haar debuut bij de Young Riders onder Jasmien de Koeyer. Hun optreden was goed voor 66,58% en dat leverde direct de winst op.

In de Prix. St. Georges was het Ingrid Gerritsen die er met de zege vandoor ging. Valdez (v. Houston) liep onder de jonge amazone naar de uitstekende score van 70,79%. Koosje Mulders werd op ruime afstand tweede. Ze behaalde 65,57% met Las Vegas (v. Lucky Champ). De derde prijs was met 62,85% voor Barbara de Klerk en Boef (v. Vince).

 

Bron: Horses.nl/Paardenkrant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook