Ga naar hoofdinhoud

Junioren De Mortel: Kurstjens op kop

Demy Kurstjens, hier met Glamour. Foto: Melanie Brevink
Demy Kurstjens boekte vandaag twee overwinningen bij de Junioren met haar imposante Kingsley Chaplin (v. Johnson). In zowel de landen- als de individuele proef scoorde de combinatie net boven de 70%.

Een dag na de overwinning van Glock’s Johnson TN N.O.P. en Hans Peter Minderhoud in de 5* Grand Prix van Rotterdam, won ook zijn zoon Kingsley Chaplin op de Subtopwedstrijd in De Mortel. Amazone Demy Kurstjens stuurde de grote bruine heel correct rond, maar kan nog winst boeken door de ruin nog beter in de oprichting te houden. De ruin toonde daarentegen veel power in met name de galop, die veel afdruk heeft. Demy Kurstjens was zichtbaar tevreden na haar proeven: “Hij was echt heel fijn vandaag. Chaplin is gewoon heel heet en dat kostte de laatste keren veel punten. Hij staat dan niet stil bij het groeten en het achterwaarts. Toen ik een paar maanden geleden mijn heup brak en niet kon rijden, werd Chaplin doorgetraind door een andere ruiter. Maar hij is nogal eenkennig, dus toen ik zelf weer in het zadel kon, duurde het een poos voordat wij weer op een lijn zaten. Vandaag kon ik er heel fijn aan rijden en dan is de diatour nog expressiever en de wissels komen nog mooier van de grond. Daar hadden we zelfs een 9 voor vandaag! Ik wil nu graag weer wedstrijdroutine opdoen en in augustus starten we op een meerdaags concours in België. Na de zomer gaan we de overstap naar de Young Riders maken.”

Lichte en Zware Tour

De elegante merrie De Mijne C (v. Don Schufro) maakte een prachtig Lichte Tour-debuut. Onder Mara de Vries danste de zwarte merrie in de Prix St. Georges naar 71,25% en eiste daarmee de overwinning op. Het sierlijke duo verwees zo Krista Kolijn en Wish DTH (v. OO Seven) naar de tweede plaats 68,16%). Cindy van Vugt werd derde met Goodtimes-zoon Bingo. De combinatie behaalde 67,70 in de Intermédiaire I.

In de gecombineerde rubriek Intermédiaire II en Grand Prix kwam Seth Boschman als winnaar uit de bus. Met de groot bewegende RS2 Bon Passa (v. OO Seven)scoorde hij maar liefst 71,35% in de Grand Prix. “Helemaal gaaf!” reageert Boschman na de prijsuitreiking. “Bon Passa is een paard met heel veel kwaliteit, maar kan ook heel scherp zijn. De laatste tijd lukte het thuis al steeds beter om de ontspanning erin te houden, en dan lukte nu voor het eerst ook in de ring. Ik kon hem nu heel mooi door de proef heen rijden, net als thuis de oefeningen mooi achter elkaar door rijden. Ik heb nog nooit zo’n hoge score gehaald in de Zware Tour!” Tweede in deze rubriek werden Kebie van der Heijden en Witschge (v. Ferro). Ze scoorden 69,35%. De derde plaats werd bezet door U25-amazone Kyra Klinkers met Whoopydoo (v. Lord Sinclair): 67,91%.

ZZ-Zwaar

Proef 35 van het ZZ-Zwaar werd gewonnen door Barbara Soederhuizen met de elegante merrie Living Colour II (v. Don Romantic). Het duo behaalde 67,29% met een proef met onder meer mooi uitgevoerde zijgangen, maar waarbij de halslengte een aandachtspunt is. Mandy Wilms scoorde 66,00% met El Ganador (v. Escobar NRW) en werd daarmee tweede. Niels Bax stuurde de vos Etoi (v. United) geroutineerd naar 62,36% en werd derde. In proef 36 was het Wilms die de overwinning naar zich toetrok. Ze haalde 67,21%: een paar tienden meer dan Soederhuizen. Yorick Smit greep de derde prijs met de voorheen op Grand Prix-niveau uitgebrachte Thai-Bo (v. Ferro).

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook