Ga naar hoofdinhoud

KWPN-keurhengst Florencio overleden

FOTO: MELANIE BREVINK-VAN DIJK

De KWPN-goedgekeurde keurhengst Florencio is overleden. Dat maakte Jeannette Nijhof-Benedict zojuist bekend via Facebook.

De zeventienjarige hengst Florencio (v.Florestan I) van Team Nijhof uit Geesteren werd vorig jaar op de KWPN Hengstenkeuring keur verklaard vanwege zijn bovengemiddelde verervingskwaliteiten. Hij was tweemaal wereldkampioen jonge dressuurpaarden onder Hans Peter Minderhoud en is onder meer vader van de KWPN-hengst Charmeur en van Borencio, de zilveren medaillewinnaar op ditzelfde kampioenschap.

Jeannette Nijhof laat weten: “R.I.P. Florencio. Tot ons verdriet werd de goedgekeurde hengst Florencio zojuist getroffen door een hartstilstand in de hengstenpaddock. De 17-jarige keurhengst was nog topfit en had kort daarvoor nog gedekt. Er is diepvriessperma van Florencio beschikbaar.”

Florencio werd eerst goedgekeurd bij het NRPS en voor de Duitse stamboeken Westfalen, Oldenburg en Hannover. Zijn goedkeuring bij het KWPN had nogal wat voeten in de aarde. Op tweejarige leeftijd werd de hengst voorgesteld op de hengstenkeuring, maar niet aangewezen. Vervolgens liep Florencio voortreffelijk onder Hans Peter Minderhoud. Nadat hij het WK won, werd hij ook door het KWPN goedgekeurd.

Florencio liet zich vorige maand nog zeer goed zien op de hengstenshow van Team Nijhof. Zijn nakomelingen lopen nationaal en internationaal op het hoogste niveau. Zo loopt de ruin  Zandor HD Grand Prix onder het zadel van de Italiaanse Norma Paoli. De in Duitsland goedgekeurde hengst Florenciano, gereden door Hubertus Schmidt, verschijnt ook op internationale Grand Prix-wedstrijden.

In korte tijd is Team Nijhof nu al drie hengsten verloren. Vorige maand overleden Lord Z en Latour.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook