Ga naar hoofdinhoud

La Biosthetique Sam niet langer in actie op kampioenschappen

Eventingruiter Michael Jung heeft te kennen gegeven niet langer met zijn Olympiade-paard La Biosthetique Sam (v. Stan the Man xx) op de grote internationale kampioenschappen in actie te komen. De nu 17-jarige ruin won in zijn sportieve loopbaan zowat alles wat er te winnen viel, waaronder twee individuele gouden medailles op de Spelen van Londen en Rio. 

Vorige week moest de Duitser zijn kampioenspaard nog terugtrekken voor de strijd op CCI4* Pau, nadat de ruin, net voor aanvang van de dressuurproef, niet helemaal fit leek te zijn.

Goud

De Stan the Man-nakomeling verzamelde door de jaren heen de ene medaille na de andere. Al op zevenjarige leeftijd won de ruin zilver op het WK voor jonge eventingpaarden. Later voegde hij daar dubbel goud aan toe op het EK in Luhmühlen, eindigde de combinatie op de hoogste trede van het podium op het WK in Lexington en keerde het paar na twee Olympiades met goud huiswaarts.

Opvolging

Met paarden als fischerRocana (v. Ituango xx), fischerTakinou (v. Jaguar Mail) en Lennox (v. Sunlight xx) heeft Jung goede opvolgers klaar staan, die zich inmiddels op de grootste wedstrijden ter wereld al bewezen hebben.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Grand Prix Replay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook