Ga naar hoofdinhoud

Nederland tweede achter Frankrijk, voor Duitsland

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Oranje equipe van Rob Ehrens heeft vandaag 0 strafpunten bij de score van gisteren bijgeschreven en klimt van de vijfde naar de tweede plaats in het tussenklassement. Frankrijk klimt naar de koppositie door drie formidabele foutloze ritten, terwijl de Duitsers vier strafpunten bij hun score van gisteren moesten optellen en op het voorlopige brons staan.


Het individuele klassement blijft in de top ongewijzigd: Pénélope Leprévost was met Flora de Mariposa wederom ongenaakbaar en blijft op nul staan. De tweede plaats blijft voor Ludger Beerbaum, die ook vandaag met Chiara niet in de buurt van het Akense hout kwam. Joe Clee en zijn gretige hengst Utamaro d’Ecaussines probeerden vandaag wederom het hout op te eten en hielden de nul. De vierde plaats blijft voor Gregory Wathelet met Conrad de Hus, terwijl Sergio Alvarez Moya met Carlo naar de vijfde plaats klimt.

Dubbeldam beste NL’er
Beste Nederlander is Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith N.O.P., die na een formidabele foutloze rit vandaag op een achtste plaats staat met 2,68 strafpunten. Ook Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue N.O.P. en Gerco Schröder en Glock’s Cognac Champblanc blijven na briljante nulrondes op respectievelijk 3,29 en 3,45 strafpunten. Maikel van der Vleuten zakt na de fout met VDL Groep Verdi TN N.O.P. naar de dertigste plaats met 5,85 strafpunten.

Nederland op 7,82
Nederland gaat met 7,82 strafpunten dus op de tweede plaats, vlak achter Frankrijk met 5,70. Duitsland staat derde met 8,40, terwijl Groot-Brittannië op 10,99 staat en vierde is. Oekraïne meldt zich op de vijfde plaats met 13,03 en Zwitserland klimt flink in het klassement naar de zesde plek met 14,23.

Klik hier voor de dagresultaten.
Klik hier voor de individuele tussenstand.
Klik hier voor de landen tussenstand.

Lees hieronder het live-verslag van Horses.nl!

17:44 – Daniel Deusser en Cornet d’Amour waren het aan hun stand verplicht en deden het daarom ook voor het enthousiaste Duitse publiek: foutloos rijden! Met 3,09 blijft Deusser individueel in de race en met 8,40 staat Duitsland voorlopig op brons. Morgen de ontknoping!

17:41 – Kevin Staut heeft precies gedaan wat hij moest: foutloos rijden met Kashmir van Schuttershof-zoon Reveur de Hurtebise HDC. De Franse equipe eindigt vandaag op 5,70 strafpunten en pakt de leiding in het tussenklassement. Nederland gaat met 7,82 strafpunten op de tweede plaats!

17:37 – Michael Whitaker blijft precies binnen de tijd met de vermogende Cassionato (v. Cassini I), die van de geweldenaar uit Groot-Brittannië telkens precies nog ruimte krijgt voor de tweede paal. Cassionato – neefje van de bekende hengst Flemmingh – houdt Team GB in de race met 10,99 strafpunten.

17:36 – Sergio Alvarez Moya en Carlo laten zien dat Aken hen wel ligt. Wederom een fantastische foutloze ronde, waardoor de Spanjaard en de Contender-zoon op slechts 1,47 strafpunten de derde dag in gaan. Een vijfde plek in het tussenklassement.

17:33 – Gerco Schröder is een fenomeen en Glock’s Cognac Champblanc kan overal overheen! Wat een vermogen en wat een vakmanschap in een briljante foutloze ronde. Nederland blijft op het virtuele podium met 7,82 strafpunten! Drie foutloze rondes door de mannen van Rob Ehrens!

17:30 – Het voorlopige podium lonkte voor Oekraïne, maar na twee springfouten Katharina Offel in de laatste lijn (12 en 13a) met de door Harrie Smolders gefokte Zipper zakt Oekraïne naar 13,03 strafpunten. Pech voor Italiaan Piergiorgio Bucci die de Carthago-zoon Catwalk Z een fout ziet maken op 13a. Dicht bij een foutloos resultaat, maar de 1,65 strafpunten van gisteren worden 5,65 strafpunten. De Italiaanse equipe van Hans Horn eindigt vandaag op 21,23 strafpunten.

17:25 – Een fout op 13b van Denis Lynch en All Star doen de kansen voor Ierland slinken. Met 17,96 strafpunten is de uitgangspositie voor de finale dag niet al te rooskleuring voor de winnaars van de Aga Khan Trophy in Dublin. Denis Lynch staat op 10,45 in het individuele klassement. Henrik von Eckermann blijft individueel in de strijd. De stalruiter van Ludger Beerbaum ging foutloos en blijft met Cento-zoon Cantinero op 3,08 strafpunten. Zweden staat na dag twee op 19,30 strafpunten.

17:20 – En ook de nummer vier van het individuele tussenklassement is bekend: Gregory Wathelet met Conrad de Hus. De Waal hield wederom de nul en blijft op 1,04 strafpunten. De Belgen staan na de tweede ronde op 19,50 strafpunten.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

17:17 – Jawel, ‘maestro’ Ludger Beerbaum bewijst met Chiara maar weer zijn wereldklasse. Zonder problemen loodst hij zijn Contender-dochter foutloos naar de finish en de Aachener Soers trilt op haar grondvesten. De individuele top drie blijft dus ongewijzigd: 1 Leprévost, 2 Beerbaum, 3 Clee. Duitsland staat derde met 8,40.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

17:14 – Jerôme Hurel legt de druk bij Kevin Staut. De Fransman krijgt met de vermogende Quartz Rouge een onverwachte fout op de eerste hindernis en telt daar een tijdfout bij op. Vijf strafpunten, maar door de nulrondes van Leprévost en Delestre blijft Frankrijk aan de leiding met 5,70. Moet Kevin Staut geen fouten gaan maken!

17:11 – Utamaro d’Ecaussines wil geen fout maken! De nummer drie van gisteren houdt ook vandaag de nul, waardoor Joe Clee en de Diamant de Semilly-zoon op 1 strafpunt staan in de tussenstand en de tweede plaats innemen. Team Groot-Brittannië staat op 10,99, na de balken van Ben Maher en Jessica Mendoza. De Spanjaarden konden hun goede lijn van gisteren vandaag niet vasthouden. Eduardo Alvarez Aznar kreeg zojusit vijf strafpunten en de equipe van Eric van der Vleuten zakt naar 16,58 strafpunten.

17:06 – Jur Vrieling moet een klokje in zijn hoofd hebben gehad, want terwijl het halve Nederlandse publiek vreesde voor een tijdfout, hield de Groninger het hoofd koel. Met zijn machtige schimmel VDL Zirocco Blue N.O.P. kwam hij niet in de buurt van het hout en bleef hij óók binnen de tijd. Nederland blijft op 7,82!

Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl
Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl

17:04 – Na een foutloze rit van Cassio Rivetti en een tijdstrafpunt van René Tebbel finisht Oekraïner Ferenc Sczentirmai met Chaccland (v. Chacco Blue) op vier strafpunten. Oekraïne staat op 9,03. Twee fouten van Lorenzo de Luca en de Cabrio van de Heffinck-dochter Geisha van Orshof. De Italianen zakken naar 17,23 strafpunten.

16:59 – “Good Luck is zeker één van de beste paarden uit mijn carrière”, zei Cian O’Connor al eens. En de Ier zette die opmerking zojuist kracht bij met een huizenhoog springende negenjarige Canturo-zoon, die iets geluk had op de uitsprong van dubbelsprong 13. O’Connor is blij en houdt Ierland op 13,96 strafpunten na de fouten van Bertram Allen en Greg Broderick.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

16:57 – De twaalf strafpunten van Helena Persson leggen druk op de nog volgende Zweedse combinaties. Voorlopig staat het Scandinavische team op 19,30.

16:55 – België moet nu al 8 strafpunten bijschrijven bij het totaal van gisteren en staat op 19,50, nadat ook derde ruiter Jos Verlooy vier strafpunten mee naar huis neemt. De super springende Domino kreeg een slordigheidsfoutje op hindernis 12, die de laatste tijd al vaak roet in het eten gooit van sterke combinaties. Verder een prima rit van de jongen Belg, die bijgestaan wordt door stalgenoot Harrie Smolders.

16:51 – De eerste twee Duitsers kregen allebei 4 strafpunten te verduren, waardoor de equipe van Otto Becker zakt naar 8,40 strafpunten. Christian Ahlmann en een geweldig springende Taloubet Z gingen gecontroleerd de lijn van 5abc en 6 in, maar kregen daardoor wel de tweede paal van de brede oxer 6 te pakken. Frankrijk klimt daardoor naar de koppositie in het tussenklassement, gevolgd door Nederland.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

16:49 – Ryan des Hayettes is waarschijnlijk het kleinste springpaard dat meedoet in Aken, maar ondanks overal een galopsprongetje meer springt de Franse vos fenomenaal foutloos. Simon Delestre blijft op 2,67 en Frankrijk heeft haar tweede nuller te pakken en blijft op 5,70!

Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl
Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl

16:46 – De jonge Britse Jessica Mendoza kreeg de smaak niet te pakken met Tornado-dochter Spirit T en kreeg met de Darco-kleindochter 12 strafpunten. Team GB staat voorlopig op 10,99.

16:44 – De Spaanse Pilar Lucrecia Cordon kreeg met de lichtvoetige Gribouille du Lys (v. Quincy) een terugafstand naar 12 en 13a, waardoor twee fouten ontstonden. De equipe van Eric van der Vleuten zakt naar 11,58 strafpunten.

16:41- Wat zonde, wat zonde! VDL Groep Verdi TN N.O.P. sprong fantastisch, maar kreeg met Maikel van der Vleuten een vederlicht foutje op steilsprong 12. Vier strafpunten, maar dankzij nuller Dubbeldam blijft NL nog op 7,82.

Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl
Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl

16:39 – De Oekraïner geworden Duitser René Tebbel zet met Cooper een mooi resultaat neer met slechts één tijdstrafpunt. Oekraïne blijft op 8,03.

16:37 – Daniele Augusto da Rios en For Passion vormen een fenomenale combinatie. De 39-jarige Italiaan debuteert dit jaar op een groot kampioenschap, maar toont zijn vakmanschap en horsemanship op de rug van de onbegrensd vermogende For Pleasure-zoon For Passion. De equipe van Hans Horn blijft op 9,23.

16:34 – De driesprong nekt de Ieren. Nadat Bertram Allen een lichte fout op de insprong kreeg, zag Greg Broderick met topper MHS Going Global de uitsprong naar beneden komen. Een balk op insprong 13a laat de Ier al helemaal kelderen. Broderick staat op 11,23, terwijl de Ieren op 13,96 staan.

16:32 – De combinaties vormen de problemen voor Malin Baryard-Johnsson en H&M Tornesch. Fout op 5b en 13a zet de Zweedse op 10,95 strafpunten in het klassement. Zweden blijft op 11,30.

16:30 – Eén foutje op de Rolex-steilsprong 11 van Niels Bruynseels en Pommeau du Heup voor de Belgische equipe. Het team van Dirk Demeersman staat nu voorlopig op 15,50 strafpunten.

16:27 – Fibonacci mag dan één van de vermogendste paarden ter wereld zijn, maar uit een handgalopje over een sloot van 4,10 meter is ook voor deze imposante schimmel te veel gevraagd. Een voetje op het lint zet Meredith Michaels-Beerbaum op vier strafpunten. Erg jammer, want For Feeling-zoon Fibonacci floot over het parcours in de Soers heen.

16:25 – Genieten van misschien wel één van ’s werelds beste combinaties: Pénélope Leprévost en Flora de Mariposa. De Franse styliste en de onbegrensd getalenteerde For Pleasure-merrie kwamen wederom niet in de buurt van het hout en houden de nul in dit kampioenschap. Een geweldig duo!

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

16:22 – Ben Maher reed een formidabele rit met Diva II, maar kreeg daarna een akelige sprong op de uitsprong van dubbelsprong 13. De Kannan-dochter had een noodsprong en 13b kwam volledig naar beneden…
16:19 – De Spanjaarden stonden er beter voor vandaag dan de Nederlanders, maar Manuel Fernandez Saro kreeg zojuist een fout met Enriques of the Lowlands. Biedt perspectieven, maar voorlopig is het nog het Spaanse streepresultaat.

16:16 – Jeroen Dubbeldam bewijst maar weer dat hij een échte kampioenschapsruiter is. Zijn SFN Zenith N.O.P. verkeert in topvorm en komt in Aken niet in de buurt van het hout! Foutloos en daarmee blijft Nederland met slechts 7,82 strafpunten nog altijd in de race!

Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl
Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl

16:13 – De Braziliaanse Oekraïner Cassio Rivetti neemt met de trouwe, ervaren Vivant de leiding over in het individuele klassement met 2,31 strafpunten na een sterke foutloze ronde.

16:11 – Nog niet bepaald het EK van Italiaan Emanuele Gaudiano en Hicksteads neef Admara (Padinus x Murano). De tienjarige ruin kreeg gisteren al meerdere balken aan de benen en verlaat vandaag ook de ring met acht strafpunten.

16:09 – Bertram Allen was al een van de favorieten voorafgaand aan dit EK en zette die favorietenrol gisteren kracht bij met slechts 1,06 strafpunten na dag één. Maar een balk op de insprong van de driesprong zorgt ervoor dat de twintigjarige Ier en zijn topschimmel Molly Malone V de top uit het zicht verliezen. Jammer, ze staan nu op 5,06.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

16:06 – De Belg Pieter Devos was ijzersterk bezig met de Cento Lano-zoon Dylano, maar de vermogende schimmel sprong wel bijna middenin de open sloot. De nulronde van de Belg viel dus letterlijk in het water… Vervolgens wel een magnifieke ronde van Douglas Lindelöw. De jonge Zweed rijdt geweldig foutloos met topper Casello (v. Casall).

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

15:58 – De Deen Andreas Schou heeft met Lenardo der Kleine zojuist overtuigend de leiding gepakt in het individuele tussenklassement. Met de kleine Westfaalse vos van Lenardo staat de Deen voorlopig op 2,98 strafpunten. Denemarken eindigt op 17,27 strafpunten. Nu is het de beurt aan de toplanden!

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

15:56 – Topprestaties van de Zwitsers vandaag! Ook Paul Estermann kan zijn ervaren merrie Castlefield Eclipse (v. Obos Quality) foutloos naar de finish loodsen. Het derde foutloze resultaat van Zwitserland vandaag, dus het blijft bij de jammerlijke 14,23 strafpunten van gisteren. Zwitserland klopt dus weer bij de top aan de deur! Eén balk van de Pool Jaroslaw Skrzyczynski met Crazy Quick (Chacco Blue x Quick Star) zet de equipe van Peter Geerink op 24,87 strafpunten na dag twee.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

15:44 – Zijn eerste kampioenschap onder de Oostenrijkse vlag heeft de van origine Duitser Max Kühner zojuist een mooi resultaat opgeleverd. Met de ervaren Coriano-zoon Coeur de Lion bleef Kühner knap foutloos, ondanks wat rek- en strekoefeningen op de brede oxers van Frank Rothenberger.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

15:40 – Als je de resultatenlijst van Fit For Fun bekijkt, zie je zelden 8 strafpunten als eindresultaat. Maar vandaag krijgen de Portugese Luciana Diniz en haar sympathieke For Pleasure-dochter wel twee springfouten te verduren, waardoor Diniz individueel keldert naar 11,02 strafpunten.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

15:31 – De minder succesvolle landen van gisteren hebben inmiddels drie ruiters gehad. De derde Turkse ruiter Omer Karaevli scoort met Toulon-zoon Dadjak ter Puttenen 8 strafpunten, waardoor het slechts drie combinaties tellende Turkse team op 47,9 strafpunten eindigt vandaag. Deen Thomas Sandgaard had geen gelukkige ronde met de Arpeggio-zoon Amarone, die 20 strafpunten noteerde. De Pool Msciwoj Kiecon volgt het sterke voorbeeld van landgenoot Ludwiczak niet op. In plaats van foutloos te rijden krijgt Kiecon met Urbane (v. Landeur) 17 strafpunten.

15:25 – Wat een springpaard, die Bonne Chance CW. De pas negenjarige dochter van Baloubet du Rouet toonde haar wereldklasse zojuist onder Janika Sprunger, die vandaag een sterke revanche kende op haar teleurstellende resultaat van gisteren. De Zwitsers zijn uitstekend bezig met Romain Duguet foutloos, Martin Fuchs met één balk en Sprunger zonder problemen nul.

15:15 – Wat een pech voor Luis Sabino Gonçalves! De Portugees stevende af op een foutloos resultaat met de Querlybet Hero-zoon Filou Imperio Egipcio, maar op de uitsprong van de dubbelsprong 13 viel Gonçalves van zijn paard. Jammer voor de Portugees, die daarmee zijn EK beëindigt.

15:12 – De minder bekende combinaties van dit kampioenschap houden zich voorlopig prima staande in het tweede onderdeel van het EK. De Slowaak Radovan Sillo kreeg met Quinto (v. Quintero) alleen de uitsprong van de laatste dubbelsprong 13 naar beneden.

15:07 – Alleen een voetje op het lint voor de Deense Rikke Haastrup met Qualico du Bobois. Weer een nakomeling van Burggraaf die zich goed redt over het parcours van Frank Rothenberger. Straks eens zien wat de echte top combinaties in dit faire parcours kunnen doen…

15:04 – Mooi succes voor het Poolse team van Peter Geerink: Krzysztof Ludwiczak reed zojuist foutloos met de Burggraaf-zoon Zoweja. De Polen blijven daarmee op 12.87 strafpunten.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

15:02 – Een ijzersterke rit van de jonge Zwitser Martin Fuchs, die met Clooney (v. Cornet Obolensky) lange tijd onderweg was het tweede foutloze resultaat vandaag vor Zwitserland neer te zetten. Maar zijn makkelijk springende negenjarige schimmel verkeek zich op de Mercedes-steilsprong 12 en kreeg de fout. Jammer voor de Zwitsers, die Romain Duguet eerder foutloos zagen rijden.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

14:58 – Wederom een sterke ronde van de Fin Mikko Mäentausta, die gisteren ook slechts één balk naar het gras zag vallen. De balk viel pas op hindernis twaalf met de El Bundy-zoon Eternety D.

14:55 – Voor de Rus Vladimir Tuganov zat het venijn in de staart met de negenjarige Sinfonie. De dochter van Stakkato-zoon Satisfaction kreeg op 10 en 13b de fouten.

14:49 – De Hongaar Gábor Szabó junior stond er met 4,04 strafpunten nog niet zo verkeerd voor met Timpex Bolcsesz, maar de twaalf strafpunten van vandaag laten hem kelderen in het individuele klassement. Romain Duguet gaat daarin voorlopig aan de leiding met 3,66 strafpunten.

14:46 – Slingerend gaat de Portugees Norbert Ell naar zestien strafpunten met de Quantum-dochter T-Quinta. Dertien strafpunten voor de Slowaak Andrej Holly en de zestienjarige Cento (Centauer Z x Domino). De Slowaak kreeg als eerste ruiter een fout op de sloot.

14:39 – De Turkse leerling van Henk Nooren Derin Demirsoy sprong met Carnute-zoon Harry K zojuist naar een mooi resultaat van 4 strafpunten. Eén foutje op de insprong van de driesprong weerhoudt de jonge Turk van een foutloze rit.

14:36 – De Deen Sören Pedersen nam het zekere voor het onzekere met de top springende Tailormade Chaloubet (Chacco Blue x Baloubet du Rouet). Hij deed het rustig aan, té rustig aan want een tijdfout volgde. Alle balken bleven liggen, dus Pedersen leek niet ontevreden. Denemarken stond na gisteren op 12,27 strafpunten.

14:31 – Belangrijke foutloze ronde van Romain Duguet met de Kannan-dochter Quorida de Treho. Dat hadden de Zwitsers precies nodig na de 14,23 strafpunten van gisteren! Hoe hoger, hoe beter voor Quorida en Duguet.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

14:29 – De jonge Russische amazone Maria Madenova zag met haar sympathieke hengst Kleiner Onkel (Heartbreaker x Corrado I) twee balken uit de lepels rollen. Fout op de al veel gevallen steilsprong 8 – na de sloot – en de 1,70 m brede 13b. Jammer voor de leerlinge van Jeroen Dubbeldam. Eerder kreeg de Oostenrijker Dieter Köfler 17 strafpunten te verduren.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

14:22 – De Hongaar László Tóth kan rekenen op fans. Luid applaus nadat hij met de Hongaars gefokte ruin Isti (Istafan x Lord Major) het parcours afsluit met 4 strafpunten.

14:20 – Van de bijdrage van Alexandre Mascarenhas de Lemos hoeft het Portugese team het nog niet te hebben. Na 14,44 strafpunten die hij mee nam uit de eerste ronde komen er vandaag 21 strafpunten bij met de Numero Uno x Voltaire-hengst Wannahave.

14:15 – Toch nog een individuele starter: de Sloveen Luka Zaloznik, omdat twee van de vier Slovenen vandaag niet meer terugkomen. Dertien strafpunten voor Zaloznik met Contesa.

14:08 – Ook de Tsjech Ondrej Zvara kon met de vermogende Cento Lano de nul niet houden. Fouten op hindernis 6 en 9 zette de Tsjech op 11,94 strafpunten in totaal. De Israëlische amazone Danielle Goldstein was de enige individuele starter die wel de nul kon houden in dit pittige parcours van Frank Rothenberger. Met Carisma (v. Cardento) staat de nummer twee van de vijfsterren Grote Prijs van Wellington eerder dit jaar op 5,79 strafpunten in het tussenklassement. Nu een korte pauze en daarna is het de beurt aan de landenteams.

14.05 – Geir Gulliksen was wel wat sneller dan zijn dochter Victoria, maar zag met Edese S Banjan (v. Toulon) ook twee balken uit de lepels rollen.

14:02 – Nadat de Noorse topamazone Victoria Gulliksen twee fouten en een tijdfout kreeg met Up To Date-zoon Bokai, viel de Tsjechische amazone Emma Augier de Moussac van haar Charly Brown (v. Diamant de Semilly). Door ritmegebrek viel Charly Brown stil voor de uitsprong van de driesprong, waardoor de 25-jarige amazone haar balans verloor en ander kennis maakte met de bodem in Aken. Helaas!

13:59 – De Israëlische amazone Danielle Goldstein imponeerde zojuist met een prachtige, eerste foutloze rit met de zestienjarige merrie Carisma (Cardento x Maraton). Samen met haar partner en trainer Alan Waldman verkende zij vanmiddag het parcours, wat net als gisteren tot een succes leidde. Met slechts 5,79 strafpunten doet Danielle Goldstein nog steeds goed mee.

Danielle Goldstein, hier met Adamo van 't SteenputjeFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Danielle Goldstein, hier met Adamo van ’t SteenputjeFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

13:54 – Dat het ook eenvoudig kan, bewijst Andy Candin met Caruso (Casco x Corleograf). Geen neusriem, geen martengaal en een eenvoudig ringbit. Meer had de Roemeen niet nodig om hier in Aken knap rond te rijden. Wel een fout op 10 en 13b, dus acht strafpunten.

13:51 – De Luxemburger Victor Bettendorf had zeven galopsprongen van de sloot naar de 1,62 m-hoge steilsprong gepland, maar zijn paard Sorbier Blanc maakte er 7,5 van. Een flinke fout als gevolg en later op hindernis 10 ontstond de tweede fout. 8 strafpunten voor Bettendorf.

13:49 – Ook de Luxemburger Christian Weier gooit met de Nabab de Rêve-zoon Global de handdoek in de ring. Alle drie de elementen van de driesprong vallen naar het Akense gras en Weier groet net als zijn voorganger Dan Kremer af.

13:47 – Na drie balken op de eerste drie hindernissen houdt Israëliër Dan Kremer het voor gezien op dit EK. De geboren en getogen Israëliër en zijn Franse hengst Renato du Jardin zullen we niet meer terugzien op dit kampioenschap.

Om 13:45 uur begint het tweede onderdeel van het Europees kampioenschap springen. Voor de individuele combinaties is dit de tweede kwalificatie en voor de landenteams is dit de eerste ronde van de finale voor de landenwedstrijd. Eerste starter zal Dan Kremer uit Israël starten met Renato du Jardin (v. Jeff d’Or). Jeroen Dubbeldam zal met SFN Zenith N.O.P. als eerste voor Nederland starten en komt als 58ste in de baan.

Frank Rothenberger heeft een pittig parcours neergezet voor het tweede onderdeel van het EK. De ruiters en amazones beginnen direct op een 1,49 m-hoge tripple bar, die maar liefst 1,90 m breed is. Vervolgens volgt een bijna 1,60 m hoge steilsprong en twee oxers van 1,70 m breed. De vijfde hindernis is de altijd uitdagende driesprong met een 1,80 m brede oxer daarop volgend. Hindernis 7 is de maar liefst 4,10 m brede open sloot met daarna in een lastige afstand opgestelde steilsprong van maar liefst 1,62 m (!) hoog. Hindernis 9 is dan weer een hoge steilsprong, op acht korte galopsprongen gevolgd door de 1,80 m brede DHL-oxer met daarna op vijf galopsprongen een 1,60 m hoge steilsprong. Daarna vanuit de wending wederom een 1,60 m hoge steilsprong en een dubbelsprong met twee parallelle oxers van 1,70 m breed als laatste hindernis. De lengte van het parcours is 560 meter met 84 seconden als toegestane tijd.

Nederlandse deelname

Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith N.O.P
Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN N.O.P.
Jur Vrieling is met VDL Zirocco Blue N.O.P.
Gerco Schröder en Glock’s Cognac Champblanc

Programma EK springen

Woensdag 19 augustus 14:30 – 17:45 uur (individuele kwalificatie I)
Donderdag 20 augustus 14:15 – 17:45 uur (landenwedstrijd)
Vrijdag 21 augustus 17:00 – 19:40 uur (individuele kwalificatie II, finale landenwedstrijd)
Zondag 23 augustus 16:00 – 18:10 uur (individuele finale)

Klik hier voor uitslagen individueel.
Klik hier voor uitslagen landenteams.

Klik hier voor de livestream van de NOS.

Klik hier voor de volledige startlijst.
Klik hier voor de startlijst van de teams.

Lees hier alles over EK Aken.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

4 reacties op “Nederland tweede achter Frankrijk, voor Duitsland

 • Michel

  Grappig, elk nieuwsbericht over het EK dressuur werd gevolgd door tientallen reacties, de fantastisch rijden ruiters en de nog beter springende paarden, krijgen geen reactie! Hoeft ook niet, gewoon lekker genieten van deze eerlijke tak van sport!!

 • Imke

  Is springen echt een eerlijkere tak van sport? Ik zag laatst op TV bij Eurosport een springwedstrijd. Bij 1 van de paarden was na zijn ronde het schuim rond zijn mond duidelijk rood gekleurd door bloed. Toen dit bij Undercover gebeurde tijdens de Spécial, klonk meteen de bel voor Edward Gal. Maar in dit geval: geen commentator die er wat van zei, noch klonk er een bel of wat dan ook. Ik ken de regels niet, maar was toch verbaasd door het verschil tussen dressuur en springen in dit opzicht. Voor mijn gevoel wordt er met twee maten gemeten.

 • Sanne

  @ Michel…ik denk dat hier geen reacties komen omdat er weinig tot niets te zeggen valt, de springsport is gewoon duidelijk en eerlijk. Ik weet niet hoe eerlijk het “achter” de schermen is maar over de prestatie in de ring is gewoon duidelijkheid en maakt een eigen mening of voorkeur geen verschil. Natuurlijk kunnen we zeggen dat sommige ruiters flink mazzel hebben of net pech….maar daar kan niemand iets aan veranderen, geen juryleden die bepalen, maar de techniek…super !!! Kon het bij de dressuur maar zo gaan….werd het online in ieder geval een stuk stiller van…

 • Dick de Jong

  Beste Michel,
  Dat is nou het verschil tussen spring- en dressuurmensen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook