Ga naar hoofdinhoud

Maxime van der Vlist stroomt moeiteloos door

Maxime van der Vlist behaalde dik 71% in de Intermédiaire B Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Met ruim 71% reed Maxime van der Vlist vanavond een geweldig debuut in de Intermédiaire B in De Mortel. Haar zwarte, imposante Bailey (v. Negro) toonde zijn talent voor het verzamelde werk. De jonge amazone is op weg naar een vlekkeloze doorstroom van de Young Riders naar het U-25 kader.

Na een uitermate succesvol laatste Young Ridersjaar gaat Van der Vlist gewoon door met scoren. Inmiddels is ze stalmanager bij Fiechter Stables, waar ze dagelijks getraind wordt door Yvonne en Jeanine Fiechter. Ze eindigde in de gecombineerde Inter B/II-rubriek kort achter Adelinde Cornelissen, die met Zephyr (v. Jazz) prima debuteerde in de Midden Tour met 71,78%.

‘Ik wil niet op safe rijden’

Young Rider Dana van Lierop (19) blijft intussen maar winnen. In De Mortel pakte ze met dik 73% de overwinning in de Prix St. Georges. Ze rijdt haar toppaard Equestricons Walkuere (v. Romanov) nog niet zo lang en wil vooral ringervaring opdoen. “De Prix St. Georges moeten we ook bij de Young Riders rijden, dus het is fijn om deze proef vaker te kunnen oefenen. Voor mij is het nu zaak om vaak de ring in te gaan zodat ik beter leer om te blijven rijden in de proef. Risico’s durven nemen, gaan voor die negen en geen genoegen nemen met een zes of zeven. Ik wil  niet op safe rijden.” Dat resulteerde vandaag in een proef die nog niet helemaal foutloos was, maar wel hoge cijfers opleverde voor bijvoorbeeld de series changementen.

Goeie zin

De tweede prijs in deze rubriek was voor Imke Schellekens die C Johnson (v. Johnson) startte. De combinatie behaalde ruim 68%. De amazone reed ontspannen door de proef en vertelt daarover: “CJ is een paard waar je goeie zin van krijgt. We hebben hem al op stal gekregen toen hij drie was. Toen was hij al een knap beest, maar als jong paard was hij niet heel opvallend. Tot november vorig jaar was hij verleasd bij ons op stal. Toen die overeenkomst afliep, ben ik hem zelf gaan rijden onder het motto: laten we eens zien hoe ver we komen. En eigenlijk gaat dat heel fijn. Hij is misschien niet super getalenteerd, maar wel stabiel en er is niets wat hij niet kan of niet wil. Het is ook een grappenmaker, heeft nog een beetje hengstenmaniertjes en is wel altijd een beetje stout, maar op een leuke manier. Het is fijn om zo’n paard uit te brengen, zonder druk van eigenaar, selecties of kaderscores. Ik heb er echt plezier in om met hem te werken en op wedstrijd te gaan.”

Derde met een aardig puntenverschil, maar toch nog 67,70%, werd Jenny Schreven met Wings H (v. Métall). De vierde prijs ging met 67,50% naar Rosalie Bos met Equestricons Bolita (v. Uptown).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.