Ga naar hoofdinhoud

Michael Greeve legt NK-lat te hoog voor concurrenten

Michael Greeve hier met Whitney BB Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De nummer 1 van de startlijst Michael Greeve en Whitney BB (v. Nabab de Reve) openden op zeer brutale wijze de dans op het NK-bal, en legden meteen de lat hoog voor de concurrentie door zonder fouten in 67,94 over de streep te denderen. Te hoog bleek na 47 ritten. Zijn tijd werd slechts één keer verbeterd en wel door Europees en Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam die daarbij een balk zag vallen.  Greeve hield stand en werd overtuigend winnaar van de openingswedstrijd van het kampioenschap voor senioren. 

De inloopproef op de fraaie grote graspiste van Mierlo was een parcours dat veel galoppade vroeg van de paarden. Het grootste probleem van het door Louis Konickx gebouwde parcours zat in hindernis zeven, een dubbelsprong die vanuit een – soms te korte – rechterwending aangereden moest worden. De parcourshulp die dienst had bij de insprong moest regelmatig de balken opnieuw in de lepels leggen.

Leopold van Asten liet  er geen twijfel over bestaan wat zijn ambities zijn om zijn nationale titel te prolongeren. Zijn kampioenspaard VDL Groep Zidane N.O.P. (v. Heartbreaker) voelde zich opnieuw thuis in Mierlo en kwam bokkend in 68,43 over de streep en maakte met de voorlopige tweede plek in het klassement zijn bedoelingen duidelijk. Maar Greeve verslaan lukte gewoon niet vandaag. Met de Querlybet Hero-zoon VDL Groep Zagreb reed Van Asten ook een aanvallende rit in 70,70, goed voor plaats zeven.

Een van Nederlands beste combinaties Jur Vrieling met de Mr. Blue-zoon VDL Zirocco Blue N.O.P. moest ook aan de bondscoach zijn vorm laten zien. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. De machtige schimmelhengst sprong zeer degelijk in het rond en kwam zonder fouten in 68,68 seconden over de streep en staat voorlopig op de derde podiumplek.

In de 31e rit leek het even dat Greeve van de eerste plek verdreven zou worden, door de verrassende rit van Gerco Schröder en de pas negenjarige Glock’s Lausejunge  (v. Ludwig AS) die een nulronde in 68,74 seconden volbrachten, goed voor de vierde plek net voor Go Easy de Muze (v. Vigo d’ Arsouilles) die een prachtige prestatie leverde met Frank Schuttert en zich in 68,92 seconden in de top van het klassement te nestelde.

Cartaire Z  (v. Carthago Z) kwam wat twijfelend naar hindernis 1 maar Gerben Morsink wist snel het voorwaartse ritme te vinden en reed naar een knappe zevende plaats in 70,20 seconden.  Een van de favorieten voor de titel is Willem Greve en zijn in goede vorm verkerende Carambole N.O.P. (v. Cassini I).  Greve toonde een solide rit die er niet snel uitzag maar wel snel was. Door de grote galoppade van Carambole en de uitgekiende wendingen kwamen ze in 70,74 over de streep en hebben met hun achtste plaats een mooie uitgangspositie.

Jeroen Dubbeldam was de eerste ruiter die de tijd van Michael Greeve met 0,10 seconden verbeterde. Maar Jeroen en Carusso LS La Silla  (v. Montebello la Silla) moesten hun snelheid met een springfout bekopen en werd uiteindelijk twaalfde.

“Toen ik parcours liep dacht ik al dat het parcours mij en mijn paard wel zou liggen, dat bleek waar”, verklaarde Greeve na afloop stralend.

Klik hier voor de volledige uitslag van het eerste onderdeel van het NK voor senioren

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook