Ga naar hoofdinhoud

Moeder Parzival overleden

Op facebook maakte Beijer Breeding Stables vandaag bekend dat zij hun topmerrie Fidora hebben moeten laten inslapen. De moeder van Parzival werd 29 jaar oud. Het besluit werd vandaag genomen omdat de merrie niet meer op kon staan.

Op de facebooksite staat te lezen:
“Fidora is niet meer
Vandaag hebben we de moeilijke beslissing moeten nemen om Fidora, onze preferente prestatiemerrie van Ulft, in te laten slapen. Ondanks haar goede mentale en fysieke gezondheid, zeker gezien haar respectabele leeftijd van 29 jaar, kon zij deze ochtend niet meer in de benen komen, waarna we besloten hebben haar in te laten slapen in haar vertrouwde stal.
Haar eigenzinnige en intelligente karakter, dat zij ook doorgaf aan haar nakomelingen, zullen we missen. Gelukkig staan twee van haar directe nakomelingen, de Jazz-merries Tuzla en D’Avance de Baian, nog bij ons op stal zodat de genen van Fidora niet verloren gaan. Ook haar zoon Parzival is nog steeds topfit om op het hoogste niveau in de dressuursport te presteren.
Wij zijn blij dat we deze speciale, waardevolle merrie een goede oude dag hebben kunnen geven en we zullen haar en alle successen die zij ons heeft gebracht, nooit vergeten.”

Bron: FB

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook