Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse springtop naar Leipzig

Hoewel dit weekend Jumping Amsterdam plaatsvindt, zal de echte Nederlandse springtop toch in Leipzig aan de start verschijnen. De Nederlandse top 10-ruiters Marc Houtzager en Gerco Schröder reizen af naar Leipzig, waar ook een wereldbekerkwalificatie verreden wordt. Ook Maikel van der Vleuten verschijnt daar aan de start.

Houtzager neemt zijn vaste waarden mee: Sterrehof’s Opium (v. Polydor), Sterrehof’s Tamino (v. Numero Uno) en Sterrehof’s Uppity (v. Guidam). Schröder zadelt zijn ervaren New Orleans (v. Colbert), maar ook de nog relatief onervaren Urban Hero (v. Centurion Montfort) en Vicky Gold (v. Andiamo). Van der Vleuten heeft VDL Groep Eureka (v. Chin Chin), VDL Groep Verdi (v. Quidam de Revel) en Zacharov TN (v. Clinton) aangemeld voor het vijfsterren concours.

Andere topruiters die in Leipzig aan de start komen, maar al gekwalificeerd zijn voor de finale, zijn Sergio Alvarez Moya, die onder meer zijn wereldbekerwinnaar Zipper (v. Apple Juice) meebrengt, Kevin Staut, die maar liefst vijf paarden aangemeld heeft, waaronder Reveur de Hurtebise HDC (v. Kashmir van Schuttershof) en Pius Schwizer, die een duidelijk minder ervaren stel paarden meeneemt. Ook Jens Fredricson, Christian Ahlmann en Marcus Ehning reizen af naar Leipzig. De laatste drie hebben nog maar een paar puntjes nodig voor de finale.

Topruiters die nog wel wat punten nodig hebben om zich te kwalificeren zijn Rolf-Göran Bengtsson, Meredith Michaels Beerbaum, onze eigen Gerco Schröder en Edwina Tops-Alexander. Het belooft daarom een spannend weekend te worden in Leipzig.

Klik hier voor de volledige deelnemerslijst.

Bron: Horses / Worldofshowjumping.com

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook