Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse springtop naar Leipzig

Hoewel dit weekend Jumping Amsterdam plaatsvindt, zal de echte Nederlandse springtop toch in Leipzig aan de start verschijnen. De Nederlandse top 10-ruiters Marc Houtzager en Gerco Schröder reizen af naar Leipzig, waar ook een wereldbekerkwalificatie verreden wordt. Ook Maikel van der Vleuten verschijnt daar aan de start.

Houtzager neemt zijn vaste waarden mee: Sterrehof’s Opium (v. Polydor), Sterrehof’s Tamino (v. Numero Uno) en Sterrehof’s Uppity (v. Guidam). Schröder zadelt zijn ervaren New Orleans (v. Colbert), maar ook de nog relatief onervaren Urban Hero (v. Centurion Montfort) en Vicky Gold (v. Andiamo). Van der Vleuten heeft VDL Groep Eureka (v. Chin Chin), VDL Groep Verdi (v. Quidam de Revel) en Zacharov TN (v. Clinton) aangemeld voor het vijfsterren concours.

Andere topruiters die in Leipzig aan de start komen, maar al gekwalificeerd zijn voor de finale, zijn Sergio Alvarez Moya, die onder meer zijn wereldbekerwinnaar Zipper (v. Apple Juice) meebrengt, Kevin Staut, die maar liefst vijf paarden aangemeld heeft, waaronder Reveur de Hurtebise HDC (v. Kashmir van Schuttershof) en Pius Schwizer, die een duidelijk minder ervaren stel paarden meeneemt. Ook Jens Fredricson, Christian Ahlmann en Marcus Ehning reizen af naar Leipzig. De laatste drie hebben nog maar een paar puntjes nodig voor de finale.

Topruiters die nog wel wat punten nodig hebben om zich te kwalificeren zijn Rolf-Göran Bengtsson, Meredith Michaels Beerbaum, onze eigen Gerco Schröder en Edwina Tops-Alexander. Het belooft daarom een spannend weekend te worden in Leipzig.

Klik hier voor de volledige deelnemerslijst.

Bron: Horses / Worldofshowjumping.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.