Nieuwe ontwikkelingen in zaak Zygrande le Coupied - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe ontwikkelingen in zaak Zygrande le Coupied

Zygrande le Copied met Ceylan Avinal Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl
Gisteren liep de termijn af waarbinnen Zygrande Le Coupied volgens het vonnis van de Rechtbank van Breda van 31 augustus jongstleden, door zijn amazone Ceylan Avinal overgedragen moest worden aan Theo Verboort. Dit is volgens mr Stephan Wensing nog niet gebeurd vanwege nieuwe ontwikkelingen inzake het faillissement van Theo Verboort. Zoals het er nu uitziet wordt het paard op last van de Rechter-Commissaris verkocht om de schuldeisers van Verboort te kunnen betalen. Daarom wordt er als tegeneis een retentievordering ingediend.

“De afgelopen jaren zijn er kosten gemaakt, denk maar aan stalling, hoefsmid, dierenarts, lessen bij Anky, verzekeringen enzovoort. Alles bij elkaar is dat zeker een bedrag van 150.000 euro. Op het moment dat het paard terug wordt gegeven aan Theo Verboort, dan wordt het paard verkocht om de schuldeisers te kunnen betalen”, aldus mr Stephan Wensing. “Om te zorgen dat mijn client dat bedrag niet bij voorbaat kwijt is, zal er een retentievordering worden ingediend.”

Schuldsanering

Het faillissement van Verboort is omgezet in schuldsanering en omdat dit op dit moment nog steeds het geval is heeft de Rechter-Commissaris bepaald dat, zodra het paard weer in het bezit is van Verboort, hij verkocht zal moeten worden.

Lees ook:

Rechter legt Ceylan Avinal dwangsommen op
Verboort wil dat rechter Avinal dwangsommen oplegt
Na Zygrande is nu ook Ceylan Avinal verdwenen
Ceylan Avinal: ‘Ik heb Zygrande gekocht’
Zygrande le Coupied verdwenen
Zygrande le Coupied blijft bij Theo Verboort

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook