Ga naar hoofdinhoud

NRPS-titel ‘beste draf’ naar D’Joep

D'Joep (Desperado x Vivaldi) Foto: Jacquelien van Tartwijk
De edele Desperado-zoon D’Joep (mv. Ferro) van fokker Jurgen  van der Meijden werd vandaag op de NRPS-showdag in Ermelo door hengstenkeuringscommissie uitverkoren tot  de hengst met de titel ‘Beste draf.’  Hij was daarmee tevens één van de zestien rijpaardhengsten die aan het bestand zijn toegevoegd, want ook de springhengst Sam R heeft zich bij dit grote gezelschap gevoegd. Tevens kregen 8 ponyhengsten voor het eerst de voorlopige goedkeuring.

D’Joep, in mooie conditie voorgesteld door Linda Leeflang, heeft veel adel en een heel mooie voorhand, maar ook iets weinig ontwikkeling en zou sterker mogen zijn in de verbindingen naar de achterhand. Hij presenteerde zich met veel charme en allure waarbij hij achter nog wat hoog blijft in de croupe. De jury waardeerde zijn rijzen en sterke achterhand.

Titelstrijd bij de paarden

Voor de titelstrijd, waarbij springhengsten bij voorbaat lijken uitgesloten, bleef Extra (Everdale x Havidoff) van Van Olst Horses het langst in de strijd. “De keuze was niet zo eenvoudig”, aldus juryvoorzitter Gert Teunissen die Extra omschreef als heel mooi complete hengst met uitstraling en goede bewegingen. Escobar (El Capone x Sydney) van stal Krol en Jason (Johnson x Negro) van W. Verschure deden ook mee aan deze titelstrijd.

Titelstrijd bij de pony’s

Bij de pony’s  werden drie hengsten uitverkoren voor de titelstrijd beste draf. Die werd toegekend aan de palomino Davinci (v. Dylano du Bois) van Jody Bakker, terwijl ook de via de thuis keuring toegevoegde Leunsveld Winston (v. Aester el Nino) van Jan Boeve en Nairo van ’t Molenbosch (v. Nightfever) van Miranda Eigenraam hierbij de nodige concurrentie  boden.

Graadverhoging

Een aantal hengsten werden in graad verhoogd: Ambassadeurs Aaron (v. Florencio) en Gameboy (v. Gribaldi) kregen na een mooie presentatie onder het zadel op hoog niveau beide het predicaat prestatie-sport. Voor de ponyhengst Le Matcho, die een prachtige achttalshow gaf met zeven nakomelingen, was er het preferent schap.

Paardenman van het Jaar

De titel NRPS-Paardenman van het Jaar ging naar Jan van Beek. Het kersverse lid van de hengstenkeuringscommissie  werd tot zijn eigen verbazing samen met zijn vrouw in het zonnetje gezet.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Jacquelien van Tartwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.