Ga naar hoofdinhoud

Pessoa reageert op opmerkelijke beslissing

Rodrigo Pessoa en Cadjanine Z Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bij het bekend maken van de Braziliaanse teams voor de Spelen in hun eigen land, viel direct op dat springlegende Rodrigo Pessoa slechts als reserve mee zou gaan met de springruiters. Een grote teleurstelling voor de voormalige Olympische kampioen. In een interview met Studforlife.com reageert Pessoa op de beslissing van bondscoach George Morris.

Het springteam dat in hun eigen land van start gaat, bestaat uit Doda de Miranda met AD Cornetto K, Eduardo de Menezes met Quintol, Pedro Veniss met Quabri de L’Isle en Stephan de Freitas met Landpeter do Feroleto. Bondscoach George Morris wees Rodrigo Pessoa met de merrie Citizenguard Cadjanine Z als reservecombinatie aan.

In het interview wijst Rodrigo Pessoa op het feit dat hij meer dan eens heeft bewezen dat hij klaar is voor de Spelen. Pessoa zocht zorgvuldig de wedstrijden uit ter voorbereiding op de Spelen, hij was niet elk weekend op een 4* of 5* te vinden. Volgens Pessoa was dat ook niet nodig voor de bondscoach. Desondanks koos Morris ervoor om Braziliaans grootste ruiter Pessoa niet op te stellen. Voor Pessoa een moeilijk te begrijpen beslissing, ook omdat een weinig ervaren ruiter en paard (Stephan de Freitas met Landpeter do Feroleto) wel afgevaardigd wordt.

Pessoa’s paard voor de Spelen, Cadjanine Z, stond al in quarantaine, maar de merrie zal niet als vijfde paard naar Rio afreizen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/World of Showjumping

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Eén reactie op “Pessoa reageert op opmerkelijke beslissing

  • Hans Olthof

    Hebben volgens Pessoa alleen nog de ervaren ruiters recht op een olympische teamplaats? Hoe moeten nieuwelingen dan ervaring opdoen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook