Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking Hippisch Talenten Centrum en KNHS

De KNHS en het Hippisch Talenten Centrum (HTC) hebben het voornemen uitgesproken te gaan samenwerken om de talentontwikkeling in de breedtesport verder te stimuleren. Een eerste gevolg is dat de betekenis van de afkorting HTC zal veranderen in Hippisch Trainings Centrum. 

Het HTC wil door middel van gerichte training binnen de breedtesport een kweekvijver zijn voor de smalle topsport. Doordat het HTC de jonge ruiter via een selectieprocedure uitkiest voor deelname aan het talentontwikkelingsprogramma, kan het HTC een schakel zijn tussen het Jeugd Stimulerings Plan en het Rabobank Talentenplan.

Omdat de KNHS alleen van talenten spreekt bij de topsport is voorgesteld de naam van het HTC te wijzigen in Hippisch Trainings Centrum. Zowel op de website als op de Facebookpagina’s zullen de teksten worden aangepast.

Het feit dat dit jaar de Nationale IJkmomenten weer op het KNHS-Centrum kunnen plaatsvinden is, in het kader van de samenwerking, al een stap vooruit. De Nationale IJkmomenten horen ook op het KNHS-centrum thuis.

De Stichting Hippisch Talenten Centrum is opgericht in 2002 door een aantal springinstructeurs in noord en oost Nederland. De talentontwikkeling was in eerste instantie bestemd voor jonge springruiters. Inmiddels worden jonge paardensporters begeleidt in de disciplines dressuur, springen en eventing. Het HTC bestrijkt met 6 regio’s een groot deel van Nederland. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers. De samenwerking met het KNHS betekent ook erkenning voor de opzet van het trainingsconcept van het HTC en de werkwijze van het HTC en het HTC bestuur is dan ook verheugd over deze ontwikkeling.

Bron: Hippisch Talenten Centrum

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook