Ga naar hoofdinhoud

Van der Schaft: ‘Het EK is nog ver weg’

Exclusief
Alex van Silfhout (l), de opvolger van Rien van der Schaft (r) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Duitsland heeft acht topruiters (met meerdere paarden) in het A-kader, Denemarken kocht de afgelopen tijd twee Olympische paarden (Atterupgaards Orthilia en Arlando), maar Nederland moet het momenteel stellen met vier ruiters in het A-kader. Edward Gal met Glock's Voice (v. De Niro), Hans Peter Minderhoud met Glock's Johnson TN N.O.P. (v. Jazz) en de geblesseerde Glock's Flirt (v. Florestan), Emmelie Scholtens met Apache (v. UB40) en Madeleine Witte-Vrees met Cennin (v. Vivaldi). 

Dat belooft nog niet direct een teammedaille in Göteborg (augustus 2017). Rien van der Schaft, de nieuw dressuurbondscoach, maakt zich nog niet zo’n zorgen: “Het EK is nog ver weg en het outdoorseizoen net begonnen.”

Ambria en Parzival

Het A-kader is de laatste maanden flink uitgedund. Marieke van der Putten zat sinds begin dit jaar in het A-kader met Ambria (v. OO Seven). Deze opname was van korte duur, want iets meer dan een maand later verliet Van der Putten Team Glock. Dit houdt in dat de combinatie Van der Putten/Ambria, in bezit van de BV van Edward Gal, Nicole Werner en Hans Peter Minderhoud (Ednihap BV), niet meer bestaat.

In het A-kader zat ook nog de gepensioneerde Parzival (v. Jazz) met Adelinde Cornelissen. Zij zijn inmiddels officieel ook geen kadercombinatie meer.

Arlando

Begin deze week was er opnieuw een aderlating voor het A-kader. Diederik van Silfhouts Arlando (v. Paddox) werd verkocht aan de Deense Anna Zibrandtsen. Van der Schaft: ”Natuurlijk is de verkoop van Arlando een groot verlies voor het team, maar het is ook een logische beslissing. Soms heb je gewoon geen andere keuze dan een paard te verkopen. Dit gebeurt ook in andere landen. Hierin is Nederland geen uitzondering. Alleen gebeurt het in Nederland misschien net iets vaker.”

Nieuwe talenten

Op de vraag of de bondscoach nog nieuwe talenten op het oog heeft uit het B-kader of combinaties buiten de kaders zegt Van der Schaft: ”Jazeker, maar dit wil ik graag nog in het midden houden. Ik wacht de aankomende kadervormingswedstrijden af.”

In het B-kader zitten nu: Adelinde Cornelissen/Aqiedo, Katja Gevers/Thriller, Jeannette Haazen/Dabanos D’O4, Daniëlle Heijkoop/Siro, Patrick van der Meer/Zippo en Tommie Visser/Vario Hippique’s Vingino. Een deel daar van komt dit weekend aan de start op CDI Zeeland Outdoor.

Bekijk hier de Nederlandse dressuurkaders

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook