Ga naar hoofdinhoud

Selectie Eliteveiling Borculo staat op 71

Eliteveiling Borculo heeft reeds 71 veulens geselecteerd voor de veulenveiling op 29 augustus. Daarmee is de selectie zo goed als afgerond. Alleen op de fotodag 15 juli zullen nog enkele veulens bekeken worden door de selectiecommissie.


Jacques Verkerk, voorzitter van de selectiecommissie vertelt over de selectie: “We hebben uit meer dan vijfhonderd veulens een interessante, gevarieerde collectie samengesteld. De verhouding springen en dressuur is gelijk met in beide disciplines veulens waar we later veel van gaan horen. We zijn immers op zoek naar talent. De collectie zal ongetwijfeld voldoen aan wat kopers van ons verwachten: de beste veulens met uitstekende afstammingen, veel relaties met toppaarden en aan het begin van het keuringsseizoen zijn er al verscheidene aangewezen voor de Nationale Veulenkeuring. Het totaalplaatje moet kloppen, en dat doet het zeker in deze collectie.“

Een heel aantal veulens zijn nauw verwant aan goedgekeurde hengsten en topsportpaarden. Bij de dressuurveulens is een hengstveulen van Zack uit de volle zus van Florencio, een Romanov uit een Jazz-merrie en dan weer de volle zus van Florencio, de volle zus van de in Denemarken gekeurde Blue Hors Erlando en een Florencio van Sowrie, de volle zus van de preferente hengst Negro. In de collectie dressuurveulens is ook een Sezuan-zoon opgenomen, de halfbroer van de in Zweden gekeurde Don de Jeu en diens volle zus Eskara de Jeu (v.Jazz), NMK-kampioene van 2012. Uphill levert een sterk bewegend veulen uit de volle zus van United. Van Litchy, de moeder van Painted Black en Zizi Top, komt een prachtig merrieveulen van Hotline naar Borculo.

Bij de springveulens wordt de reserve-kampioen van de veulenkeuring in Harich geveild. Dit merrieveulen van Harley VDL ontving lovende woorden van de jury. Daarnaast zal de volle broer van de goedgekeurde hengst Durango geveild worden, een hengstveulen van Casall uit de moeder van Harley VDL, de welbekende Larthago. Larthago heeft nog een merrieveulen in de veiling van Ustinov, maar staat ook als grootmoeder te boek van het geselecteerde Codex One hengstveulen, en overgrootmoeder van een Caleandro-merrieveulen. Het Indorado-hengstveulen dat is gefokt uit de moeder van Utascha SFN en een Nabab de Reve die gefokt is uit de halfzus van Olympiër Vindicat W, voegen een flinke dosis sport toe aan de collectie.

Er zijn springveulens geselecteerd van hengsten die zichzelf al bewezen hebben in de sport, zoals Air Jordan Z, Calvaro, Catoki, Kannan, Mr. Blue, Nassau, Numero Uno, Peppermill, Unaniem en Quality Time, maar er zijn ook veulens geselecteerd van aanstormende talenten als Zirocco Blue VDL, Zambesi en het fenomeen E-Star, op dit moment de beste vierjarige van Nederland met overwinningen in Geesteren en Etten-Leur.

Bij de dressuurveulens is er ook een mooie mix te vinden van potentie en prestatie. De jonge hengsten Bordeaux, Sezuan, Uno Don Diego, Zatchmo, Charmeur, Don Tango B, Dorado, Dreamboy, Everdale en Zack hebben allemaal veulens in de veiling, maar er zullen ook veulens aangeboden worden van de Grand Prix hengsten Glock’s Romanov, Hofrat, Jazz, Sorento, Totilas en Wynton. Van wereldbekerwinnaar Damon Hill komt een prachtige en net als haar vader extra bewegende dochter naar de veiling.

Klik hier voor een overzicht van de geselecteerde veulens.

Bron: Horses / Eliteveiling Borculo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.