Ga naar hoofdinhoud

Tuigpaardhengst Eebert wint competitiewedstrijd

De KWPN fokhengst Eebert (v. Atleet) van de combinatie gebr. Van Manen/Van Beest won gisteren de eerste enkelspan competitiewedstrijd 2013 op CH Eext. In handen van Robbie van Dijk bewoog de vos met veel actie van de grond. 

Juryvoorzitter Egbert de Rink licht toe: “Eebert was voor ons veruit winnaar. Hij kwam perfect terug in het front en achter toonde hij veel buiging. Elke pas maakte de hengst heel mooi af.”

In de lage limietklasse was het Dendrini (v. Manno) van de familie Kooyman die de dienst uitmaakte. Henk Hammers stelde de heel mooi gedragen showende en zeer sterk dravende merrie voor.

In de hoge limietklasse moest de arbiter de kopplaats aanwijzen. Hij kon kiezen tussen de KWPN hengst Cizandro (v. Waldemar) van gebr. Van Manen en gebr. Den Ottter met Robbie van Dijk en Brandy (v. Uromast) van het Brandy Consortium met Harry van Middelaar, twee paarden die aan elkaar gewaagd waren.  Op het moment van beslissing was Cizandro even mooier in het front dan Brandy die al heel veel had gegeven. Egbert de Rink: “Cizandro kwam in het front net even mooier terug dan Brandy toen ik moest kiezen en dat gaf bij mij de doorslag.”

Unaniem was in handen van zijn eigenaar Lambertus Huckriede de onbetwiste winnaar in de ereklasse en onder leiding van Anneke Huckriede won de tuiger ook de damesrubriek. “Alles klopte bij de vos die heel voornaam optrad”, aldus de jury.

Uilke Haarsma reed de Manno-kinderen Zavanno (v. Manno) en Celebration naar de overwinning in de ereklasse tweespannen waarbij Zavanno wel iets druk van beweging was.

Bron: Horses/ KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook