Ga naar hoofdinhoud

Van der Schans vijfde in München

Wout-Jan van der Schans. Foto: De Paardenkrant

In de Olympiahalle in het Beierse München bezette Wout-Jan van der Schans vanmiddag in de 1,45m proef de vijfde plaats. Met Labors Wonderboy (v. Indoctro) moest hij een kwartet thuisruiters voor laten gaan, waarbij Philipp Weishaupt aan de leiding ging.  

In het twee-fasen parcours bleven in totaal 19 van de 72 deelnemers foutloos. Met de elfjarige KWPN’er Labors Wonderboy klokte Van der Schans een rappe tijd van 26,48 seconden, goed voor de vijfde plaats. Niet veel vlugger was Tobias Meyer met Quidam’s Queen (v. Quidam’s Rubin), maar 0.06 seconden sneller ging hij door de finishlijn.

Van de top drie was Philipp Weishaupt het vlugst. In 24,61 bleef hij met Stakkato-nakomeling Souvenir David Will voor. Hij zadelde Chanoc (v. Caretino) en reed een tijd van 25,86 seconden. Het derde geld was voor Felix Haßmann met Cayenne WZ (v. Claudio) in 26,04.

De enige andere Nederlander die in deze proef van start ging was Albert Zoer. Hij reed Gigolo (v. Cicero), maar zag met de achtjarige ruin twee balken vallen.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook