Ga naar hoofdinhoud

Van Kemenade op dreef in Beuningen

Mirelle van Kemenade won met Decor Vivaldo nipt van zichzelf met Decor Dreamcatcher Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Ze bracht twee KWPN-goedgekeurde hengsten mee naar Beuningen en was haar eigen grootste concurrent: Mirelle van Kemenade won de Grand Prix en werd ook nog eens tweede. Decor Vivaldo (v. Polansky was stalgenoot Decor Dreamcatcher (v. Day Dream) vandaag de baas.

Met Decor Vivaldo scoorde Van Kemenade 68,75%. Daarmee bleef hij Decor Dreamcatcher slechts een tiende procent voor. Jacqueline van Grunsven won de derde prijs met Zantos (v. Sir Sinclair). De combinatie behaalde een score van 65,60%.

Lichte Tour voor Linda Verwaal

Het was een close call, maar Linda Verwaal ging er in de Prix St. Georges vandoor met de overwinning. Ze reed de pas achtjarige hengst Rocky (v. Rock Forever) naar 68,62%. Hoofdjury Ilona Bax vertelt: “Linda heeft al veel ervaring op dit niveau en dat kun je goed zien. Ze stelde haar paard heel sympathiek voor en hoewel ze een foutje maakte in een serie, kostte haar dat niet zo heel veel punten. Ze loste het handig op en kon de volgende oefening alweer goed voorbereiden.” Daarmee bleef Verwaal nipt voor op Miranda Hoezen en Wise Guy (v. Krack C). “Een kwaliteitsvol paard met een imponerend voorbeengebruik,” blikt de jury terug. “Miranda zou nog hoger kunnen scoren als haar paard wat nageeflijker zou blijven. Wel reed ze een mooi gelijkmatige proef”. De score bedroeg 68,42%. Krista Kolijn maakte de topdrie compleet door 65,99% te scoren met OO Seven-nazaat Wish DTH. “Dit paard beweegt van voor heel expressief maar kan dat achter nog niet altijd bijbenen. Hij zou nog wat meer kracht mogen ontwikkelen om goed in verhouding te blijven,” reageert de jury.

In de Midden Tour ging Verwaal ook met de overwinning naar huis. Schatzmann (v. Sandro Hit) kwam onder haar tot een totaal van 64,47%. Dat was twee puntjes meer dan Leontien Raijmakers en Winnetou D (v. Obelisk), Derde werden Femke Beljon en haar nieuwe leermeester Popeye (v. Havel). Het duo scoorde 63,49%.

De Intermédiaire I werd in handicap gereden met twee Prix St. Georges-combinaties. Hanneke Ariens bracht drie vossen mee naar Beuningen en kon door deze indeling al haar paarden starten. Ze nam meteen de eerste en tweede prijs naar huis in deze gecombineerde rubriek. Met Atlecto (v. Quattro B) behaalde ze een toaal van 66,38%. Haar zelf gefokte Baresia B (v. United) bracht het tot 65,07%.

Goed paardenmateriaal

Over de kwaliteit in het ZZ-Zwaar was jury de heer Van der Harst tevreden. “We hebben zonder meer goed paardenmateriaal gezien. Vijftien van de 27 deelnemende combinaties wist boven de 60% te scoren en dat is niet altijd het geval in deze klasse. De combinaties die dat nu niet lukte, misten veelal lengtebuiging en accuratesse in het rijden. Verruimingen op de diagonaal moeten niet op X al minder worden. Rij door tot op de letter, zoals het in de proef omschreven staat. Dat scheelt al zoveel punten,” adviseert hij de ruiters. Met kop en schouders stak Carlijn Huberts, die haar eerste wedstrijd op Subtopniveau reed, boven de concurrentie uit. Ze reed Romeo (v. Jazz) naar bijna 70% en scoorde achten op haar pirouettes. Deze donkerbruine is een volle broer van de moeder van de KWPN-goedgekeurde hengst Cupido (v. Daddy Cool). Ook mooie pirouettes draaide de nummer twee van de eerste proef, Hennie Roffel met Arcadia’s Ziron (v. San Remo). De combinatie was met 66,86% net iets beter dan Hanneke Ariens en Concerto (v. Krack C). Deze grote vos bracht het tot 66,43% en zou nog wat hoger kunnen scoren als de bovenlijn iets losser blijft, aldus de jury.

De tweede proef werd met 63,43% gewonnen door Martha van Soest en MCvS Casino Royal (v. Tuschinski). Hennie Roffel werd hier eveneens tweede, ditmaal met een score van 62,57%. Op de derde plaats eindigde nog een Tuschinski-zoon: Chester. Hij scoorde onder het zadel van Laurie Vervoort 62,29%.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook