Ga naar hoofdinhoud

Van Vivaldi houdt gemoederen bezig

De reservekampioen van de Westfaalse keuring in Münster-Handorf, Van Vivaldi (v. Vivaldi), zorgt al enige tijd voor opschudding in Duitsland. De familie Rothenberger, eigenaar van de zwarte hengst, plaatste in december een filmpje op Youtube waar de 2,5-jarige hengst onder het zadel te zien was. De familie Rothenberger werd overladen met negatieve reacties over het berijden van de hengst op deze leeftijd. Toch besloten ze de hengst op de hengstenshow in Aken afgelopen weekend onder het zadel te laten zien. 

Op hun website laat de familie Rothenberger weten niet zeker te zijn geweest of ze Van Vivaldi in Aken wel onder het zadel moesten voorstellen. “We komen er binnen het gezin niet uit, dus laten hengstenhouder Wilhelm Holkenbrink en amazone Wibke Hartmann-Stommel beslissen of ze Van Vivaldi onder het zadel tonen”, was de reactie van familie Rothenberger enige dagen voorafgaand aan de hengstenshow, nadat een bezoeker van de website in het gastenboek vroeg of ze de hengst onder het zadel wilden laten zien in Aken.

Na afloop van de show liet Van Vivaldi die zorgen wegvallen omdat hij zich volgens familie Rothenberger fantastisch liet zien. De zwarte KWPN-gefokte hengst is vorige week overigens voor de helft verkocht aan de sponsor van Tinne Vilhelmsson-Silfven, Stuteri Lövsta.

Klik hier voor de video van Van Vivaldi in Aken.

 

3 reacties op “Van Vivaldi houdt gemoederen bezig

 • Yvonne Meijer

  En dan nu maar een jaar het land in dacht ik zo! 😉

 • Meta van Oosten-Nieuwenhuyzen

  Arm dier,arme delicate rug,die nog veel te week is om een mens te dragen.
  Schande dat hier geen welzijnsregels (wet)en boetes voor bestaan !
  Maar ach….Hoeveel jonge Godenzonen hebben niet op deze manier even de publiciteit gehaald om daarna onmiddellijk in de vergetelheid te raken…
  Geld gaat alle verstand te boven!!!!

 • Nicole Brucher

  Ik begrijp de ophef niet. In Nederland maken ze de 2,5 jarige hengsten allemaal zadelmak op die leeftijd. Anders zijn ze niet klaar voor de hengstenkeuring. Nu gaat het om bekende mensen die een reputatie hebben in de paardensport en nu is het ineens een probleem??? De paarden zijn de afgelopen 20 jaar alleen maar groter geworden. Vroeger had je met 1,68m een grote. Tegenwoordig is 1.68m een kleine!!
  De hengstenkeuring moet gewoon een jaar verschoven worden naar 3,5 jaar. Dat is allermeest eerlijk ten opzichte van de paarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook