Ga naar hoofdinhoud

Vandaag eerste beoordeling KWPN springhengsten

Over ongeveer een uur gaat de eerste beoordeling van de springhengsten beginnen op het KWPN centrum in Ermelo. 17 hengsten zijn geselecteerd en zullen deelnemen aan het verrichtingsonderzoek.

Het verrichtingsonderzoek vormt het laatste onderdeel richting een eventuele goedkeuring. Gedurende een aaneengesloten periode van 50 dagen wordt er met de hengsten, die op dat moment 3 jaar oud zijn, dagelijks intensief gewerkt en getraind om zo hun karakter te kunnen ontrafelen, inzicht te krijgen in stal- en trainingsgedrag en hun natuurlijke aanleg voor de sport zo goed mogelijk in beeld te krijgen.

In de periode van het verrichtingsonderzoek beoordeelt de hengstencommissie de jonge hengsten regelmatig. Uitsluiting van een hengst als gevolg van een blessure, niet gewenst gedrag of onvoldoende aanleg voor de sport, kan gedurende het onderzoek op elk moment plaatsvinden.

Een positief doorlopen verrichtingsonderzoek leidt tot een uiteindelijke goedkeuring.

Voor meer informatie over verrichtingsonderzoeken, klik hier.

Voor een lijst met de deelnemende hengsten, klik hier.

Zoals gister al reeds gemeld zal cat.7, Hors la Loi II x Nabab de Rêve, wegens trainingsachterstand niet deelnemen aan het onderzoek. De jonge hengst is door de hengstenkeuringscommissie doorverwezen naar het voorjaarsonderzoek.

Bron: Horses/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.