Ga naar hoofdinhoud

Weer kort geding voor Van Olst

Exclusief

Gisteren stond hengstenhouder Gertjan van Olst wederom voor de rechter in Breda. Het in Groot-Brittannië gevestigde MB Equine Consultancy Limited wil opheldering over de transacties die plaatsvonden rondom het paard De Chirico in april 2014. 

Volgens het Britse bedrijf zou Van Olst onrechtmatig veel geld aan de bemiddeling van het paard hebben overgehouden en zou De Chirico bovendien niet aan de eisen voldoen. Van Olst betwist dit en stelt dat er sprake is van een verkoop en dat het paard voldeed aan het gevraagde.

MB Equine Consultancy Limited beweert dat er sprake is van dwaling en onrechtmatige verrijking door Van Olst, wanneer hij in april 2014 bemiddelt in de verkoop van het paard De Chirico tussen Andreas Helgstrand en Maryam al Khalifa. De kopende partij zou een bedrag van 1,8 miljoen euro bij Van Olst in deposito hebben gegeven om een Grand Prix-paard voor aan te schaffen.

De Chirico lijkt bij de twee testritten aan deze eis te voldoen, maar blijkt in werkelijkheid niet hoger dan Lichte Tour gestart te zijn. Daarnaast beweert MB Equine Consultancy dat zij heeft vernomen dat Van Olst in werkelijkheid niet meer dan 600.000 euro bij Helgstrand voor het paard heeft afgerekend. De advocaat van MB, Stephan Wensing, pleitte daarom gisteren voor de rechter om Van Olst te dwingen openheid van zaken te geven rondom de transactie tussen Van Olst en Helgstrand. In de reeds gestarte bodemprocedure over De Chirico zou zo duidelijkheid verschaft kunnen worden of De Chirico daadwerkelijk onder verkeerde voorstelling van zaken aan Khalifa’s moeder is verkocht.

De advocaat van Gertjan van Olst, Wibe Reddingius, verwijst Wensings aantijgingen direct naar de prullenbak. “Het paard is door Van Olst verkocht aan Khalifa, en er is nooit sprake geweest van bemiddeling of dat er geld in deposito heeft gestaan. Het gaat MB niets aan voor welk bedrag Van Olst het paard van Helgstrand heeft gekocht.”

Ook voldeed het paard volgens Van Olst aan de gestelde eisen. “Het paard was bedoeld om op de Asian Games van 2014 uitgebracht te worden. Dat is op Lichte Tour-niveau. Dan zou later worden doorgewerkt naar de Grand Prix en eventueel kwalificatie en deelname aan de Olympische Spelen in Rio.”

De rechter komt over twee weken met een uitspraak.

Gertjan van Olst kwam eerder juridisch in aanvaring met Maryam al Khalifa. Lees hier meer.

Lees volgende week donderdag meer in de Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

4 reacties op “Weer kort geding voor Van Olst

 • Theeuwes Harrie

  Is dat nu echt nodig “weer kort geding…” Jullie doen net of Gert Jan meer in de rechtzaal te vinden is dan op stal! Jullie mogen ook wel ACHTER een landgenoot staan, tot het tegendeel bewezen is!!!

 • jeroen

  Op dit soort nieuws zitten wij(paardenliefhebbers) niet te wachten. Wie van Olst kent weet dat dit bedrijf als zeer betrouwbaar en loyaal naar haar klanten is, maar helaas zijn niet al zijn klanten even betrouwbaar zo blijkt.De tijd zal het leren.

 • irene

  Volgens mij is het in de handel “wat de gek er voor geeft”. Je kunt verwachten dat een handelaar aan een paard wil verdienen. Als je dat niet wilt, moet je zelf zoeken. Blijkbaar vonden de kopers het paard het geld waard en de prestaties van een paard zijn niet geheim. Beetje raar om een rechtszaak te beginnen omdat je vindt dat iemand teveel verdiend heeft.

 • ketaki meenks

  dieptriest dat zo’n bekende stal,

  zo neergezet wordt, alsof het een heel slechte stal is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook