Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse inzending kampioen ZfdP-keuring

Twee hengsten werden gisteren uitgeroepen tot kampioenen van de hengstenkeuring van het ZfdP in Rieden-Kreuth. Beide hengsten staan geregistreerd bij het Westfaalse stamboek. De Nederlandse inzending Day of Dreams (v. Dream On) kreeg de titel 'beste dressuurhengst'. Hij werd voorgesteld door de Brabantse dressuurruiter Arthur Verbroekken. 


De vijfjarige Dream On-zoon uit een Florestan I-merrie, gefokt foor Katharine Hadeler en in het bezit van Verbroekken en Laila Smits, toonde veel kwaliteit in de basisgangen. Volgens fokkerijleider Hans Britze liep hij in alle gangen bergop met een goede schoudervrijheid.

De beste springhengst was Los del Rio, een Los Angeles-nakomeling van hengstenhouder Heinrich Ramsbrock. De hengst toonde een functionele galop en een opmerkelijk goede draf. Op de sprong toonde de hengst veel vermogen en overzicht.

De derde premie ging eveneens naar een springhengst, Cedrus, een Calido-nakomeling. Deze hengst liet veel vermogen op de sprong zien en komt uit een bewezen moederlijn. Hij toonde veel veerkracht in draf en een mooie galop.

Meer Nederlands succes was er met de goedkeuring van de door H.I.J. Kessels gefokte Tullamore (v. Tornesch).

Klik hier voor de volledige uitslag. 

Bron: Zuechterforum

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook