Ga naar hoofdinhoud

Willy Arts ernstig gewond bij menongeval

Foto Lonneke Ruesink

De in Amerika wonende Nederlandse warmbloedfokker en dressuurruiter Willy Arts is ernstig gewond geraakt bij een ongeval met een menwagen tijdens het verrichtingsonderzoek van Friese hengsten. De verrichtigingstesten vonden plaats op de DG Bar Ranch van zijn werkgever Tony DeGroot in in Hanforf, Californië.

Met meerdere schedelfracturen en onder andere twee gebroken rugwervels is Arts opgenomen in het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel en hij is bij bewustzijn, maar de verwondingen aan zijn hoofd zijn zorgwekkend. De komende 24 uur zijn het belangrijkst om een prognose te maken voor het herstel van Arts.

Willy Arts is een zeer gerespecteerde dressuurtrainer en fokker. In 2008 reed hij de zelfgefokte merrie Valeska (Krack C x Farrington) op de WK Jonge dressuurpaarden in Verden. Arts was gastjury bij de Pavo Cup-finale van 2005. In 2010 won hij het kampioenschap jonge paarden in de USA met de 4-jarige Brendo DG. Arts is voorzitter van het bestuur van KWPN-afdeling Noord-Amerika.

Bron: Horses/ Eurodressage

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

3 reacties op “Willy Arts ernstig gewond bij menongeval

 • Ad de Koning Fokker van Presley boy

  Beste Willy ik las zojuist het persbericht over het ongeval wat jou overkwam, ik hoop dat het herstel voorspoedig zal verlopen je bent een vechter, zo ben je bij ons bekent. Groet Ad de Koning.

 • linda van gastel

  Schrik erg van dit bericht. Ik heb 9 jaar geleden stage gelopen op dg bar ranch en hoop dat willy gauw weer opknapt. Ook wil ik iedereen op dg bar ranch heel veel sterkte wensen.

 • Margo Pompen en Elly van Dongen

  Hoi Willy, wat schrikken wij van het bericht van jou,dat je een ernstig ongeval hebt gehad,we hopen op een goed en snel herstel voor je. Heel veel sterkte, en hou de moed erin.
  Groetjes Margo en Elly.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook