Ga naar hoofdinhoud

‘Zelfmoordrace’ vergt slachtoffer

In een kwalificatieronde voor de ‘Omak Suicide Race’, die komend weekend in Washington wordt verreden, is een paard dodelijk verongelukt. Het is zeker het 23ste slachtoffer sinds 1983.

De zesjarige Little Big Man struikelde toen hij van een heuvel kwam gegaloppeerd. Hierbij brak hij zijn linkervoorbeen. Bij het doorkruisen van een rivier ging het dier kopje onder en verdronk. Zijn ruiter is veilig aan land gekomen.

De race werd oorspronkelijk gehouden als overgangsrite voor jonge strijders, waarbij de ruiters en paarden hun capaciteiten als strijder moesten tonen. Tegenwoordig is er veel kritiek op de Suicide Race. De risico’s zijn onverantwoord groot. Zo moeten de paarden in volle galop van een heuvel die in een hoek van zestig graden afloopt, om vervolgens een rivier over te steken die zo diep is dat de dieren onder water kunnen raken. De heuvel staat bekend als de zelfmoordheuvel.

De organisatoren van de race verdedigen haar vanuit haar traditie en geven aan dat ze zoveel mogelijk maatregelen nemen om haar zo veilig mogelijk te laten verlopen. Dit weekend zal de zelfmoordrace voor de 79ste keer verreden worden.

Bron: Horses / Horsetalk

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

8 reacties op “‘Zelfmoordrace’ vergt slachtoffer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook