Ga naar hoofdinhoud

Carlijn Huberts slaat dubbelslag met KWPN-hengst Cupido: ‘Kei gaaf!’

Carlijn Huberts met Cupido. Foto: José Huberts
De nog maar korte carrière van Carlijn Huberts en Cupido (Daddy Cool x Jazz) is nu al indrukwekkend. Huberts maakte met de KWPN-hengst eind september een winnend wedstrijddebuut in de Prix St. Georges en won vorige week de eerste start bij de young riders. Op de Subtopwedstrijd in Berkel-Enschot voegden ze daar vandaag een dubbele zege aan toe met scores boven de 69 procent. 

Carlijn Huberts reed vandaag haar derde wedstrijd met Cupido en won bij de young riders de individuele proef met 69,87% en de landenproef met 69,14%. “De individuele proef ging al super goed, maar daarin hadden we wel nog een paar foutjes. In de landenproef heb ik er iets meer aan gereden en die ging foutloos. Er zijn natuurlijk altijd nog wel verbeterpunten maar ik ben hier heel blij mee”, vertelt Huberts enthousiast.

Afstemming steeds beter

De amazone heeft geen hinder van het hengst zijn van Cupido. “Ook met andere paarden is hij super braaf. Hij kijkt nergens naar en begon met het losrijden gelijk goed. Dat goede gevoel heb ik in de proeven kunnen vasthouden. We zijn natuurlijk pas kort een combinatie maar de afstemming in de proef gaat steeds beter.”

NK-ticket binnen

Met de score van 69 procent heeft de combinatie aan de eis voldaan om op het NK te mogen starten. “Die 69 is een behoorlijke score en ik wist niet of ik dat zou kunnen halen. Nu dat gelukt ik mag ik naar het NK, echt kei gaaf!, vervolgt Huberts die ook van plan om met Cupido te starten in Greenpoint Kostendrukkers Cup.

Trainingen Anky

Via Cavalor heeft Huberts een drietal trainingen aangeboden gekregen bij Anky van Grunsven. “De eerste les heb ik met Watoeshi gereden en de tweede met Cupido. Toen reed ik hem pas kort en was het echt nog een beetje afstemmen. Anky heeft me heel fijn geholpen en in januari mogen we nog een keer.”

Kroot en Welten

In de eerste proef mocht young rider Meike Kroot zich als tweede opstellen. Zij reed Vince (v. OO Seven) naar 64,74%. In deze met het ZZ-Zwaar gecombineerde rubriek eindigde Wenda Welten als derde. Haar debuut in het ZZ-Zwaar met Firefly (v. Wynton) werd beloond met 62,79%. In de tweede proef eindigde deze combinatie als tweede met 67,64%. Lisa van de Laar en Dropshot (v. Prestige VDL) volgden met 64,57% op de derde plek.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Ilse van Cranenbroek: ‘Eigenlijk moet ik me niks van anderen aantrekken’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.