Ga naar hoofdinhoud

Charlotte Dujardin start Uthopia in Addington

Charlotte Dujardin met Valegro (links) en Carl Hester met Uthopia
Charlotte Dujardin met Valegro (links) en Carl Hester met Uthopia
De Britse dressuuramazone Charlotte Dujardin komt deze week in actie met Carl Hesters olympische dressuurpaard Uthopia (v. Metall) tijdens het CDI3* in Addington. Dujardin zou Uthopia in januari al eenmalig uitbrengen in de sport, maar hevige sneeuwval zorgde toen voor annulering van de wedstrijd.

KWPN-hengst Uthopia won samen met Hester dubbel zilver en teamgoud tijdens het EK in Rotterdam in 2011. In 2012 leverden zij een belangrijke bijdrage aan teamgoud op de Olympische Spelen in Londen. Uthopia zou vervolgens verkocht worden, maar er spelen eigendomsproblemen. De Ierse mede-eigenaresse Sasha Stewart werd in 2010 failliet verklaard en schuldeisers willen geld van Stewart terugvorderen door middel van Uthopia. Er ligt een rechterlijk bevel op Uthopia tot de zaken worden opgelost door advocaten van alle betrokken partijen. Terwijl dit verder wordt uitgezocht, krijgt Dujardin de kans de dressuurhengst een keer uit te brengen in de wedstrijdring. In een eerdere reactie liet Hester weten dat het om een eenmalige gebeurtenis gaat en niks zegt over de toekomst van Uthopia.

Dujardin en Uthopia gaan het in de Grand Prix opnemen tegen onder meer drie Nederlanders. Dit zijn Seth Boschman, Vai Bruntink en Thamar Zweistra.

Klik hier voor de volledige deelnemerslijst.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook