Ga naar hoofdinhoud

Half Moon Delphi van Michael Eilberg verkocht

Half Moon Delphi, hier met Michael Eiberg Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Brits gefokte schimmelmerrie Half Moon Delphi is verkocht naar Amerika. Michael Eilbergs topmerrie vertrok vandaag naar haar nieuwe stal.

De imponerende schimmelmerrie kwam vorig jaar voor het laatst in actie op de Wereldruiterspelen in Caen, waar de combinatie het Britse dressuurteam aan de zilveren medaille hielp. Daarvoor won het duo een bronzen medaille op het EK in Denemarken in 2013.

“Het was een treurige dag vandaag om haar te zien vertrekken”, aldus Michael Eilberg. “Ik heb haar vijf jaar gehad en we hebben heel wat meegemaakt. Ze was mijn eerste teampaard en het was fijn om haar hier te hebben.”

Het was een grote beslissing voor de eigenaren van Half Moon Delphi, Jon en Julie Deverill volgens Eilberg, maar hij heeft er begrip voor. “Soms als er grote geldbedragen geboden worden moet je gewoon overwegen om te verkopen.”

Eilberg heeft nog een paar mogelijke opvolgers op stal staan. Woodlander Farouche en haar moeder Woodlander Dornroschen en Der Designer, die onlangs voor 1 miljoen euro werd gekocht op een veiling.

Bekijk hier een video van Half Moon Delphi

Bron: Horseandhound

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook